WAAR DOET ZE HET VAN | Boodschappen, Dominique

WAAR DOET ZE HET VAN | Boodschappen, Dominique

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over boodschappen. Lees je mee?!

Even voorstellen..

Mijn naam is Dominique (al noemt iedereen mij ‘Do’), 31 jaar, en samen met Stefan (34) hebben wij twee koters onder onze hoede: Puk (3) en Fien (bijna 2). De liefste, meest ondeugende meisjes van de wereld, maar dit zegt iedere ouder van zijn of haar eigen kind toch? Ik werk 24 uur per week als Managementassistent op meerdere locaties, geen dag is hetzelfde, en daarnaast probeer ik enigszins orde te brengen in de chaos van de dag. Wat natuurlijk zelden lukt, al blijf ik de illusie hebben dat. Het leven van een jong gezin, met mijzelf ergens tussendoor gewurmd.

Hoeveel geef jij per maand uit aan boodschappen? En ben je daar bewust mee bezig?

Oei, ik ben barslecht in het bijhouden hiervan. Bewust of onbewust, dat laat ik even in het midden 😉 Als ik een inschatting moet maken rond de € 600,- per maand. Dat vind ik best veel, maar wij houden zó van lekker eten, koken, goede wijn, gezelligheid. Goed excuus toch? Koken doen wij graag, en gaan weinig uit eten. Op deze manier weet ik het voor mijzelf aardig goed te praten.

Hoeveel geef jij uit aan luiers, billendoekjes en voeding evt.?


Puk is overdag zindelijk, dus daar kopen wij enkel slaapbroekjes voor. Fien draagt nog wel een luiertje. Toen de kippekes allebei nog volledige dagen in de luiers zaten keken wij niet eens naar deze kosten. Het hoort er nu eenmaal bij. Ik moet wel zeggen dat wij nu al merken dat het een bak geld scheelt dat Puk geen luiers meer draagt overdag. Billendoekjes gaan er wel als een malle doorheen. Ze worden overal voor gebruikt, en ik maak dan ook gretig gebruik van de actie 1+1 gratis. Ik ben en blijf een Hollander….

Waar doe jij je boodschappen? 

90% Lidl, 10% Jumbo. Echt een prima zaak de Lidl! Al kopen wij daar zeker niet alles. Het brood van de Lidl vind ik echt niet te hachelen, dus onder andere daarvoor sjees ik nog even langs de Jumbo.

Ben jij het type dat iedere week 1 keer naar de supermarkt gaat of iedere week 5 keer?


Eens per week haal ik niet in verband met de versheid. Eén keer per week haal ik de grote boodschappen, en tussentijds nog even wat vers fruit, groente, en vlees/vis.

Welke producten staan er iedere week op je lijstje?


Koffie, koffie, koffie, brood, appels, een paar avocado’s, noten, wijn, en vier pakken kaas. Voor alles is een oplossing zeggen ze, en dat is bij ons vaak kaas (en wijn 😉). Zeker einde dag als de meisjes moe, hangerig en hongerig zijn. Kaas is dé oplossing. Het derde woord dat Fien zei: kaasch. Als ze naar de koelkast loopt, en ze zegt ‘the magic word’ weten wij genoeg. Een soort biologische klok die zegt dat het kaaschtijd is. Wekelijks gaan er vier voordeelpakken doorheen.

Is er iets waar jij nooit op gaat besparen?

Ik wilde zeggen wijn, maar als ik daar niet op zou besparen zouden er flessen komen van €60,-. Geen goed idee. Even denken.. brood. Een slappe, smaakloze boterham vind ik echt vreselijk. Ook zal ik niet snel bezuinigen op wat gasten lekker vinden. Als ik geen koffiedrinker zou zijn, zou er altijd nog een goede bak te halen vallen.

Is er iets waar jij wel op kan besparen?


Zeker. We kunnen wat vaker kiezen voor een prakkie als avondeten. Goedkoop, de kinderen vinden het heerlijk, en het enige dat ik hoef te onthouden is de regel van twintig. Aardappels twintig minuten, groente twintig minuten, vlees of vis erbij, en klaar. Het klinkt als ideaal, maar twee keer per week aan de prak vinden wij meer dan genoeg.

Deel jij de boodschappenkosten met je partner?


Nee. We bepalen wel vaak samen wát wij gaan eten, maar hoe dat op tafel komt gelooft hij wel. Hij weet dat ik geen belachelijk dure aankopen zou doen.

Hoe bepaalde jij of jullie wat je per maand apart zet voor boodschappen?


Wij hanteren nooit een vast bedrag. De ene maand valt duurder uit dan de andere, en dat vinden wij ook oké.

Heb je nog een gouden bespaar tip voor ons?!

Ga samen eens uitgebreid koken als de kinderen op bed liggen, in plaats van uit eten. Scheelt enorm, en het is onwijs gezellig!

Lees je ook mee met het artikel van Esmée en Elise? Volgende week hebben we het over het kopen van een huis!

Liefs, Dominique


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.