WAAR DOET ZE HET VAN!? | Huizen, Natalie

WAAR DOET ZE HET VAN!? | Huizen, Natalie

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over het kopen of huren van een huis en doe ik ook mee!

Woon jij in een koophuis of huurhuis?

Koophuis.

Welke voordelen t.o.v. een huurhuis zie jij aan de situatie waarin je zit?

Ik vond het eerst ”eng” om een huis te kopen, of naja, ik zag het nut niet zo in van een huis kopen. Wij wisten dat we op kort termijn wel weer naar het buitenland zouden verhuizen, dus waarom een huis kopen? Is toch alleen maar onhandig? Maar toen ik alle voordelen had bekeken leek het mij toch een fijn idee én een goede investering.

Hadden jullie flink gespaard om het huis te kunnen kopen?

Ja, de huizen markt in Aalsmeer is bizar. Huizen rond 4 ton staan hier ongeveer 1 uur te koop, haha. En ik vind het niet normaal hoeveel geld je nodig moet hebben om überhaupt een huis te kunnen kopen. En dan heb je dus nog precies niks hè?! Belachelijk. Hoe kunnen starters een huis kopen op deze manier? Ik hoor veel om me heen dat mensen tot hun 30e nog thuis wonen, ik snap dat wel. Ik vind echt dat hier iets aan gedaan moet worden.

Is het huis gezamenlijk gekocht of is er 1 officiële eigenaar?

Wij hebben het huis samen gekocht.

Hoe hoog is jou hypotheek?

Wij betalen ongeveer € 1400,- bruto per maand.

Toen je je huis kocht of ging huren, heb je er toen nog veel aan moeten doen?

Heeeeeel veel. We hebben het compleet gestript, er is geen muur meer die hetzelfde staat. We dachten; doen we ff. Nou, niet dus! Hebben we onderschat en ik zou het niet zo snel nog een keer doen.

Woon je in een koophuis: Heb je een bouwdepot afgesloten voor de verbouwing? Of heb je de verbouwing uit eigen zak betaald?

Wij hebben het grootste gedeelte mee laten financieren, een bouwdepot dus. Maar we moesten zelf ook een heleboel geld in het huis stoppen

Ben je momenteel opzoek naar andere woonruimte? Zo ja, hoe pak je dat aan? Zo niet; hoelang hoop of denk je hier nog te kunnen wonen?

We wonen hier nog 8 maanden, echt een bizar idee. Dan gaan we een huis huren in Engeland, een heel ander huis, ongeveer 4 keer zo groot. Ons koophuis gaan we verhuren. Als ik om mij heen kijk, lijkt het soms wel een wedstrijd; hoe groter hoe beter, ik zie dat totaal niet zo. Ik heb mijn hele leven vrijstaand gewoond met mijn ouders en zussen en wilde niets liever dan in een woonwijk wonen om te kunnen spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig had ik dus twee zussen om mee te spelen en vooral veel ruzie mee te maken 😉

Nog een tip voor ons?!

Spaar spaar spaar spaar spaar! Haha! En kijk niet naar wat je maximaal KAN lenen, maar wat je maximaal WIL lenen. Het lijkt mij vreselijk om te moeten werken voor je hypotheek, dan maar een iets kleiner huis of in een ander dorp maar meer geld over voor leuke dingen, ik vind reizen maken bijvoorbeeld veel belangrijker dan wonen in een groot huis.

Veel liefs, Natalie

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.