WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Dominique

WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Dominique

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over het kopen of huren van een huis. Lees je mee?!

Even voorstellen..

Mijn naam is Dominique (al noemt iedereen mij ‘Do’), 31 jaar, en samen met Stefan (34) hebben wij twee koters onder onze hoede: Puk (3) en Fien (bijna 2). De liefste, meest ondeugende meisjes van de wereld, maar dit zegt iedere ouder van zijn of haar eigen kind toch? Ik werk 24 uur per week als Managementassistent op meerdere locaties, geen dag is hetzelfde, en daarnaast probeer ik enigszins orde te brengen in de chaos van de dag. Wat natuurlijk zelden lukt, al blijf ik de illusie hebben dat. Het leven van een jong gezin, met mijzelf ergens tussendoor gewurmd.

Spaar jij iedere maand een vast bedrag? En hoeveel?

De laatste maanden geven wij alleen maar uit, en sparen wij – op de rekeningen van Puk en Fien na – niet.

Zo ja, hoe kom je op dat bedrag? Zo nee, waarom niet?

Dit komt door de verbouwing in huis. Het zijn geen ‘loze’ uitgaven die wij doen, maar echt investeringen in een huis waar wij nog dertig jaar willen blijven wonen. Voor de kinderen sparen wij wel gewoon door.

Hoeveel spaarrekeningen heb jij?

Totaal drie. Een gezamenlijke, een voor Puk, en een voor Fien.

Spaar jij met je partner gezamenlijk, apart of beide? Vertel..

Steef en ik sparen samen, en daarnaast hebben wij allebei een eigen betaalrekening. Het is echt één pot nat, en waar geld nodig is verschuiven we gewoon. Enkel de spaarrekeningen blijven wij af.

Waar spaar jij momenteel voor?

Nu enkel voor de verbouwing, maar als dit achter de rug is ga ik sparen voor een mooie tatoeage. Dit staat al járen op mijn lijstje, maar er is altijd wel iets waardoor ik dit op de lange baan schuif.

Spaar je apart voor je kind(eren)? Zo ja, hoeveel?

De kinderbijslag zetten wij standaard apart, en als de verbouwing straks klaar is ook €100,- each per maand. Dit zal een mooie basis vormen voor een rijbewijs en studie.

Wat zijn jullie spaardoelen?

Wij zijn verliefd op ons huis geworden mede door de open keuken. Wij zagen vooral de potentie, en keken door vrij veel dingen heen. Inmiddels zitten wij middenin de verbouwing van de badkamer. De tuin staat voor volgende maand op de rol, en die maand daarna een nieuwe vloer. Ik kan je zeggen dat we daarna potje los zijn, dus vanaf daar gaan wij weer de spaarrekening opbouwen. Over een jaar of 10 willen wij graag een nieuwe keuken realiseren.

Wat vind jij dat er altijd op je spaarrekening zou moeten staan? En lukt dit?

Minimaal €2.500,- op de gezamenlijke, maar dat lukt momenteel niet. Verbouwen is belachelijk duur!

Ben jij het type: ‘’iedere maand de laatste beetjes aanvullen vanaf de spaarrekening’’ of ‘’van de spaarrekening blijf ik af!’’

Van de spaarrekening blijf ik af! Als wij maandelijks tekort zouden komen op de betaalrekeningen zou ik mijzelf afvragen of de bedragen wel juist ingesteld staan. Misschien moet de lat dan iets minder hoog.

Heb je nog een gouden spaar tip voor ons!?

Leg de lat niet té hoog, dit demotiveert. Hoe lekker is het wel niet einde maand toch nog wat extra over te maken naar de spaarrekening?

Dit was de laatste van de reeks ”waar doet ze het van” – dit rubriek krijgt tot dusver geen vervolg, bedankt voor het lezen!

Liefs, Dominique

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.