WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Elise

WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Elise

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over boodschappen. Lees je mee?!

Ik ben Elise (30) en woon samen met mijn man Arjen (36) en onze twee kinderen Summer (5) en Filip (1). Ik werk 2 dagen in de week in de kinderopvang en daarnaast werk ik als freelancer in de marketing en social media. Ik heb onlangs besloten minder te gaan werken bij het kdv en meer tijd te investeren in mijn freelance werk. Arjen werkt bij de coördinatie van het Amsterdams openbaar vervoer.

Spaar jij iedere maand een vast bedrag? En hoeveel? 

Nee, dat wisselt elke maand. Ik probeer elke maand in ieder geval €100 te sparen maar als ik wat extra opdrachten heb gedaan spaar ik wat meer. 

Zo ja, hoe kom je op dat bedrag? Zo nee, waarom niet? 

Ik spaar net wat ik kan missen. Ik wil wel genoeg overhouden om te kunnen eten buiten de deur, iets nieuws te kopen als ik wat nodig heb en leuke dingen te doen met de kinderen. 

Hoeveel spaarrekeningen heb jij? 

Een voor de verbouwing die we willen laten doen, een ‘extra’ en twee voor de kinderen. 

Spaar jij met je partner gezamenlijk, apart of beide? Vertel.. 

We sparen apart van elkaar maar zien dit wel als ons spaargeld. Dingen die we voor het huis, de auto of de bakfiets uitgeven gaan soms van zijn en soms van mijn spaarrekening. Wel vaker van Arjens spaarrekening, omdat hij meer verdiend en dus ook meer spaart. We proberen het eerlijk te doen naar verhouding van ons inkomen.

Waar spaar jij momenteel voor? 

De verbouwing van onze benedenverdieping. En daarna zouden we graag een nieuwe badkamer willen en over een aantal jaar een opbouw. Nog genoeg te sparen voor ons huis dus! Daarnaast zouden we volgend jaar heel graag een lange vakantie naar de tropen willen dus dat gaat ook wel wat kosten. 

Spaar je apart voor je kind(eren)? Zo ja, hoeveel? 

We sparen €40 per maand per kind. Met hun verjaardagen storten de opa’s en oma’s ook telkens een bedrag op die rekeningen. 

Wat zijn jullie spaardoelen? 

Voor de verbouwing willen we ongeveer €20.000 sparen. De reis naar de tropen zal ook een paar duizend euro kosten waarschijnlijk. 

Wat vind jij dat er altijd op je spaarrekening zou moeten staan? En lukt dit? 

Ik zou het fijn vinden als er altijd een buffer van €2000 op mijn spaarrekening zou staan. Voor het geval er iets met de auto moet gebeuren of de wasmachine stuk gaat of andere onvoorziene zaken. Tot nu toe lukt het me al een hele tijd om boven dat bedrag te blijven.

Ben jij het type: ‘’iedere maand de laatste beetjes aanvullen vanaf de spaarrekening’’ of ‘’van de spaarrekening blijf ik af!’’ 

Ik was altijd het eerste type, maar sinds twee jaar ben ik wel meer gaan letten op mijn uitgaven. Het sparen schiet namelijk niet echt op als je steeds van jezelf ‘leent’ haha. Al ruim een jaar ben ik type 2 en dat voelt zoveel fijner!

Heb je nog een gouden spaar tip voor ons!? 

Voor de spaarrekening van de kinderen hebben we een maandelijkse automatische overboeking ingesteld. Zo kunnen we het niet vergeten!

Liefs, Elise

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.