WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Natalie

WAAR DOET ZE HET VAN!? | Sparen, Natalie

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over het kopen of huren van een huis. Lees je mee?!

Ik waarschuw jullie alvast, ik ben echt een hele slechte spaarder!

Spaar jij iedere maand een vast bedrag? En hoeveel?

Nee, zou willen dat dit anders was, maar helaas.

Zo ja, hoe kom je op dat bedrag? Zo nee, waarom niet?

We zijn financieel aan het bijkomen van een abnormale verbouwing en omdat ik als ZZP’er werk is er iedere maand een ander bedrag wat we eventueel kunnen sparen. Maar het huis is nog niet af, die laatste ”kleine” dingetjes zijn het duurst dus daar gaat als ons geld op dit moment heen.

Hoeveel spaarrekeningen heb jij?

Een persoonlijke, een zakelijke, en een gezamenlijke. Die kinderen hebben er 2. Ze hebben alle twee van Danny zijn ouders een zilvervloot rekening gekregen waar we ieder jaar minimaal 600,- op moeten zetten. Dit is nog zo’n ouderwetse rekening, je kunt hier niet aankomen en op hun 18e komt hij vrij en krijgen ze 10% rente, wel alleen over die jaarlijkse 600,- dus je kunt er niet eindeloos op storten en rente over innen. Zijn nie gek hé, die banken. 😉

Spaar jij met je partner gezamenlijk, apart of beide? Vertel..

Bij ons is alles echt 1 pot nat. Wat van Danny is, is van mij en andersom. We sparen eigenlijk niet op onze persoonlijke rekening, ik snap ook niet waarom ik die überhaupt nog heb eigenlijk.

Waar spaar jij momenteel voor?

Een nieuwe camera en laptop, voor mijn werk. Ze zijn beide bijna kapot en om überhaupt te kunnen werken moeten ze echt worden vervangen, anders heb ik best een groot probleem. Omdat de laatste tijd de verbouwing de hoogste financiële prioriteit was heb ik dit een beetje gelaten voor wat het was. En ik kan niet zomaar ff een camera of laptop kopen, daar moet ik wel even een paar maanden voor sparen. Daarom heb ik ook iets meer werk aangenomen dan ik normaal zou doen.

Spaar je apart voor je kind(eren)? Zo ja, hoeveel?

Ja, we sparen apart voor de kids. Die hebben niks te klagen. 😉

Wat zijn jullie spaardoelen?

Omdat ons huis nu af is, en we dit straks gaan verhuren willen we er niet te veel geld meer insteken. We willen dolgraag met de kids naar Bali en Aruba gaan, dit is waar we nu voor sparen. Ook is er stiekem nog wel een droom voor gezinsuitbreiding en dan wil ik wel bepaalde keuzes kunnen maken.

Wat vind jij dat er altijd op je spaarrekening zou moeten staan? En lukt dit?

Mmm, het lekkerste voel ik me bij 5000,- op de gezamenlijke rekening en een paar maanden aan salaris op mijn zakelijke rekening. Maar meestal als dat doel behaalt is, word ie weer geplunderd. Please zeg me dat dit herkenbaar is.. Haha!

Ben jij het type: ‘’iedere maand de laatste beetjes aanvullen vanaf de spaarrekening’’ of ‘’van de spaarrekening blijf ik af!’’

Shit, zou willen dat ik zou kunnen zeggen dat ik van de spaarrekening afblijf maar eerlijk? Is me niet vaak gelukt de laatste tijd. Het is niet zo dat ik hem volledig plunder, maar de boodschappen worden de laatste week voor ”payday” van de spaarrekening geplukt, haha.

Heb je nog een gouden spaar tip voor ons!?

Geld is belangrijk, maar het moet nooit het allerbelangrijkste worden. Leef alsjeblieft een beetje en ga niet op al je zuurverdiende centen zitten. Sparen is verstandig, een buffertje hebben is top en nodig, maar volg je dromen. Altijd als ik een vakantie boek of een smak geld uitgeef denk ik; ”voor hetzelfde geld lig ik morgen onder een bus.”

Dit was de laatste van de reeks ”waar doet ze het van” – dit rubriek krijgt geen vervolg tot dusver, bedankt voor het lezen!

Liefs, Natalie

Volg:

6 Reacties

 1. Sarah
  21 oktober 2019 / 16:23

  Mooi geschreven, en ook heel eerlijk. Daar hou ik van ! Heel jammer dat het niet verder gaat.

 2. Anne
  21 oktober 2019 / 19:04

  Jammer!!! Ik hou van deze rubriek!

 3. Rianne
  21 oktober 2019 / 19:19

  Leuk om te lezen! Jammer dat hij niet verder gaat! Ik hou van de eerlijk en oprechtheid. Fijn dat andere mensen ook niet zomaar auto’s en huizen gesponserd krijgen.
  Uiteraard wel aan iedereen gegund die dit wel krijgt. Maar chill om te lezen dat ik niet de enige ben die een stukje maand overhoud aan het einde van iedere maand!

  • Natalie Vijfhuizen
   21 oktober 2019 / 20:30

   Wauw een huis gesponsord? Is dit serieus wel eens gebeurd? Dat vind ik wel heel absurd, vond ik al van een auto maar begin nu langzaam aan dat idee te winnen haha. Ik denk erover om het nog eens te doen, maar ik miste wat gezellige interactie waardoor ik dacht dat het niet boeiend genoeg was.

 4. Annet
  21 oktober 2019 / 21:56

  Ohh ik ga hem ook missen hoor! Héérlijk! Reageer eigenlijk nooit, maar vind dit wel super leuk om te lezen.

 5. 22 oktober 2019 / 06:46

  Super leuk om te lezen!
  Bij ons wisselt het heel erg. We sparen sowieso elke maand een vast bedrag en de ene keer kan er aan het eind van de maand nog iets extra’s naar de spaarrekening of gaan we juist nog een keer extra wat leuks doen van dat geld. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat ik net voor die laatste boodschappen even wat van de spaarrekening pluk. Geld moet ook rollen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.