WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | boodschappen, Elise

WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | boodschappen, Elise

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over boodschappen. Lees je mee?!

Ik ben Elise (30) en woon samen met mijn man Arjen (36) en onze twee kinderen Summer (5) en Filip (1). Ik werk 2 dagen in de week in de kinderopvang en daarnaast werk ik als freelancer in de marketing en social media. Ik heb onlangs besloten minder te gaan werken bij het kdv en meer tijd te investeren in mijn freelance werk. Arjen werkt bij de coördinatie van het Amsterdams openbaar vervoer.

Hoeveel geef jij per maand uit aan boodschappen? En ben je daar bewust mee bezig?

Ik denk rond de €550 gemiddeld. Heel slecht maar wij houden dat eigenlijk niet bij. Het zou waarschijnlijk veel voordeliger kunnen. We zijn hier dus totaal niet bewust mee bezig. Ik neem me al een hele tijd voor om er eens voor te gaan zitten maar het is een klusje dat ik voor me uit blijf schuiven…

Hoeveel geef jij uit aan luiers, billendoekjes en voeding evt.?

Wij hebben een luier abonnement, die kost €62 per 6 weken. De billendoekjes zitten daar bij maar die zijn vaak al op voordat we een nieuwe doos krijgen. Daar koop ik dan denk ik nog 3 pakken van bij a €3 ( we gebruiken de doekjes zonder parfum etc). Beide kids eten met de pot mee dus ik heb geen kosten meer aan baby- of melkvoeding! Daar ben ik heel blij mee want Filip dronk geitenmelk a €15 per 400g. 

Waar doe jij je boodschappen? 

Albert Heijn. Ik vind dat een hele fijne supermarkt maar ik denk dat dit ook een gewoontedingetje is. Mijn ouders kwamen daar altijd toen ik klein was dus ben ik dat ook blijven doen. In de zomer haal ik regelmatig fruit op de markt of bij de Turkse winkel omdat het goedkoper en lekkerder is maar in de winter niet. 

Ben jij het type dat iedere week 1 keer naar de supermarkt gaat of iedere week 5 keer?

Oh, ik zou heel graag het georganiseerde type willen zijn die een weekplanning heeft maar helaas ben ik degene die elke dag boodschappen haalt. Het is me een tijdje gelukt om elke week boodschappen te laten bezorgen, maar ik houd het nooit vol. Dit staat wel op mijn to-do lijst want ik denk dat we hier echt mee kunnen besparen.

Welke producten staan er iedere week op je lijstje?

Brood, havermelk, bananen en chocola. En nog wel meer van die standaard dingen maar deze 5 producten zijn onmisbaar. 

Is er iets waar jij nooit op gaat besparen?

Kwaliteit. Goedkopere varianten zijn vaak minder lekker en bevatten meer troep zoals suikers en vulstoffen dus dan sla ik het liever in zijn geheel over. Ik heb verder niet heel sterk lievelingsproducten die ik echt niet kan missen!

Is er iets waar jij wel op kan besparen?

Ik denk dat wij wel zouden kunnen besparen als we efficiënter boodschappen zouden doen. Als je elke dag boodschappen doet neem je toch vaak ook overbodige dingen mee waar je op dat moment trek in hebt. 


Deel jij de boodschappenkosten met je partner? 

Ja, maar we houden het niet bij. Soms doe ik boodschappen, soms hij. Wel betaald Arjen vaker de boodschappen.

Hoe bepaalde jij of jullie wat je per maand apart zet voor boodschappen?

Dat doen we niet. We hebben geen gezamenlijke rekening dus de boodschappen gaan van onze privé rekeningen af. 

Heb je nog een gouden bespaar tip voor ons?!

Haha nee, ik vind mijzelf niet echt een goed voorbeeld in dit geval. Ik weet hoe ik kan besparen maar het ook echt doen is een tweede.

Lees je ook mee met het artikel van Esmée en Dominique? Volgende week hebben we het over het kopen van een huis!

Liefs, Elise

Volg:

1 Reactie

  1. 7 oktober 2019 / 13:44

    Wat een leuke rubriek! Interessant om eens te horen hoe andere het doen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.