WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | boodschappen, Esmée

WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | boodschappen, Esmée

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over boodschappen. Lees je mee?!

Even voorstellen..

Ik gebruik online mijn artiestennaam Esmée Noëlle, maar eigenlijk heet ik gewoon Esmée en is die tweede een onofficiële doopnaam. Ik werk als freelance journalist, op dit moment als hoofdredacteur van Women’s Health. Hier ben ik nu 3 dagen per week aan kwijt, de vierde werkdag besteed ik aan mijn andere freelance werk of online campagnes. Ik ben 30 jaar en ben vlak voor ik 30 werd moeder geworden van Otis (feb 2019). Met volle maan op de datum die ik met 16 weken zwangerschap al droomde. Ik ben vrij zweverig, maar wel met beide voetjes op de grond. Ik woon samen met Friso (34) in ons eerste koophuis in Amsterdam. We zijn zes jaar samen, maar een ring heb ik nog (steeds!) niet. 

Hoeveel geef jij per maand uit aan boodschappen? En ben je daar bewust mee bezig?

Ik geef ongeveer 400-500 euro per maand uit aan boodschappen.
Ik vind het heerlijk om niet op te hoeven letten hoeveel ik aan boodschappen besteed. Dat vind ik zelf tenminste, want mijn vriend zeurt wel eens dat hij vindt dat het geld er te snel doorheen gaat. Dan geef ik als antwoord dat hij het vooral zelf moet gaan doen als hij denkt dat hij het beter kan. En dan is hij weer even stil. Soms gaan we naar Lidl of Aldi om wat boodschappen te halen, maar ik ben toch erg dol op onze ‘eigen’ Albert Heijn om de hoek. Daar doe ik dan ook regelmatig mijn boodschappen, dit doe ik zo’n twee keer per maand online.

Hoeveel geef jij uit aan luiers, billendoekjes en voeding?

Geen idee, maar luiers weiger ik voor de volle mep te kopen. Ik houd altijd de aanbiedingen in de gaten en koop het a-merk dat afgeprijsd is voor 50%. Als er geen a-merken afgeprijsd zijn, haal ik Etos of Albert Heijn huismerk, die zijn ook prima. Voeding maak ik zelf en ik krijg regelmatig dingen opgestuurd. 

Waar doe jij je boodschappen? 

Albert Heijn. Daar doe ik dan ook regelmatig mijn boodschappen, dit doe ik zo’n twee keer per maand online.

Ben jij het type dat iedere week 1 keer naar de supermarkt gaat of iedere week 5 keer?

Iedere week een keer, want ik bedenk graag vooruit wat we eten die week. Mijn vriend gaat liever vijf keer per week, maar dat vind ik zo zonde van mijn tijd. Ik app hem dus regelmatig of hij nog even iets mee kan nemen, want hij gaat toch voor zijn eigen chocolade-stash. 

Welke producten staan er iedere week op je lijstje?

Bananen, havermout, kwark, geitenyoghurt, hagelslag, mayonaise, zalm, chocolade, limonade. 

Is er iets waar jij nooit op gaat besparen?
I
Ik bespaar alleen niet als het om mijn gezondheid gaat, dus qua supplementen. Verder maakt het me niet heel veel uit en kijk ik meer of ik de kwaliteit echt beter vind van een a-merk.

Is er iets waar jij wel op kan besparen?

Genoeg! Ik maak het mezelf makkelijk met boodschappen doen en let niet heel goed op. Ook voor het bezorgen betaal ik natuurlijk. 


Deel jij de boodschappenkosten met je partner? 

Ja wij storten allebei een vast bedrag voor de boodschappen op onze gezamenlijke rekening en daarmee pinnen we. 

Hoe bepaalde jij of jullie wat je per maand apart zet voor boodschappen?

Ik heb toen we een paar maanden samenwoonden bijgehouden hoeveel we uitgaven aan boodschappen door alle pintransacties op te tellen en zo zijn we begonnen. Als we einde van de maand wat tekort komen storten we allebei even vijftig euro extra.

Heb je nog een gouden bespaar tip voor ons?!

Een keer per week naar Lidl of Aldi gaan scheelt echt.

Lees je ook mee met het artikel van Dominique en Elise? Volgende week hebben we het over het kopen van een huis!

Liefs, Esmée


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.