WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | Huizen, Elise

WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | Huizen, Elise

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over boodschappen. Lees je mee?!

Ik ben Elise (30) en woon samen met mijn man Arjen (36) en onze twee kinderen Summer (5) en Filip (1). Ik werk 2 dagen in de week in de kinderopvang en daarnaast werk ik als freelancer in de marketing en social media. Ik heb onlangs besloten minder te gaan werken bij het kdv en meer tijd te investeren in mijn freelance werk. Arjen werkt bij de coördinatie van het Amsterdams openbaar vervoer.

Woon jij in een koophuis of huurhuis? 


Wij wonen sinds anderhalf jaar in een koophuis. Daarvoor hebben we 8 jaar in huurwoningen gewoond.

Welke voordelen t.o.v. huren zie jij aan de situatie waarin je zit?


Dat alles wat je in je koophuis steekt een investering is. Het betalen van de hypotheek voelt niet als weg gegooid geld, het lijkt me heerlijk als ons huis is afbetaald! 

Hadden jullie flink gespaard om het huis te kunnen kopen?


We hebben gespaard om alle kosten rondom het kopen van het huis te kunnen betalen. We hadden ook een hypotheekadviseur, dat vind ik wel echt een aanrader. 

Is het huis gezamenlijk gekocht of is er 1 officiële eigenaar?


We zijn de gezamenlijke eigenaren. 

Hoe hoog is je hypotheek?


Wij betalen elke maand €1250 aan hypotheek. 

Toen je je huis kocht of ging huren, heb je er toen nog veel aan moeten doen? 


Het huis was bewoonbaar maar we wilden het toch even opfrissen. Arjen heeft de hele bovenverdieping gestuct en geschilderd. Boven ligt ook een nieuwe vloer en beneden hebben we alleen geschilderd. Het interieur (de plavuizen, de spachtelputz, de keuken, de badkamer) is niet onze smaak, maar dat worden projectjes op zich. Toen we de sleutel van dit huis kregen was ik 36 weken zwanger, dus veel tijd om grote dingen te doen was er niet!

Ben je momenteel opzoek naar andere woonruimte? Zo ja, hoe pak je dat aan? Zo niet; hoelang hoop of denk je hier nog te kunnen wonen? 


Ik ben echt ontzettend blij met ons huis. De straat is geweldig voor Summer, overal wonen kinderen van haar leeftijd en er is een speeltuin voor de deur. We hebben nu genoeg ruimte en mochten we meer ruimte nodig hebben is er de mogelijkheid tot een opbouw. Ik hoop hier te blijven wonen tot ik bejaard ben!

Nog een tip voor ons?!
Nee helaas!

Lees je ook mee met het artikel van Esmée en Dominique? Volgende week hebben we het over het kopen van een huis!

Liefs, Elise

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.