WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | Huizen, Esmée

WAAR DOET ZE ‘T VAN!? | Huizen, Esmée

De rubriek waar veel vraag naar was, is weer terug! In ”waar doet ze het van?!” delen: Dominique, Elise en Esmée en ik hoe zij de dagelijkse dingen financieel aanpakken. Deze week hebben we het over het kopen of huren van een huis. Lees je mee?!

Even voorstellen..

Ik gebruik online mijn artiestennaam Esmée Noëlle, maar eigenlijk heet ik gewoon Esmée en is die tweede een onofficiële doopnaam. Ik werk als freelance journalist, op dit moment als hoofdredacteur van Women’s Health. Hier ben ik nu 3 dagen per week aan kwijt, de vierde werkdag besteed ik aan mijn andere freelance werk of online campagnes. Ik ben 30 jaar en ben vlak voor ik 30 werd moeder geworden van Otis (feb 2019). Met volle maan op de datum die ik met 16 weken zwangerschap al droomde. Ik ben vrij zweverig, maar wel met beide voetjes op de grond. Ik woon samen met Friso (34) in ons eerste koophuis in Amsterdam. We zijn zes jaar samen, maar een ring heb ik nog (steeds!) niet. 

Woon jij in een koophuis of huurhuis?

Koophuis

Welke voordelen t.o.v. een huurhuis zie jij aan de situatie waarin je zit?


Kopen vinden we een investering, zeker in Amsterdam. Voor ons gevoel gooiden we iedere maand zo duizend euro in de prullenbak toen we nog huurden. Nu hebben we ook hoge lasten, maar lossen we toch iedere maand een groot bedrag af. We zien dat echt als sparen. 


Hadden jullie flink gespaard om het huis te kunnen kopen?
Ja we hebben twee jaar samen gespaard voordat we op huizenjacht gingen.

Is het huis gezamenlijk gekocht of is er 1 officiële eigenaar?
Het is helemaal van ons samen. 

Toen je je huis kocht of ging huren, heb je er toen nog veel aan moeten doen? 

We hebben het zelf leeggehaald, waarna een aannemer acht weken alles weer heeft opgebouwd. We hebben onder andere de badkamer op een andere plek gemaakt, een slaapkamer groter gemaakt en het huis een iets andere indeling gegeven. Ook hebben we er een houten visgraatvloer in laten leggen en een nieuwe keuken geplaatst. 


Heb je een bouwdepot afgesloten voor de verbouwing? Of heb je de verbouwing uit eigen zak betaald?

We hebben het verbouwd met een bouwdepot en met eigen geld, een combinatie dus. In totaal hebben we het -denk ik, ik weet het niet precies- voor een kleine halve ton verbouwd. 


Ben je momenteel opzoek naar andere woonruimte? Zo ja, hoe pak je dat aan? Zo niet; hoelang hoop of denk je hier nog te kunnen wonen?

Ja en nee. Ons huis is de afgelopen twee jaar flink in waarde gestegen. Bizar, want we kochten het al op een overspannen woningmarkt in Amsterdam. Daardoor worden we nu wel in de verleiding gebracht om met de overwaarde een ander huis te kopen. Maar dan zouden we goedkoper willen gaan wonen met minimaal drie slaapkamers. Dan moeten we Amsterdam uit en daar zijn we stiekem nog niet helemaal aan toe. Ook zijn we er nog niet uit waar we dan heen zouden willen. Friso wil graag terug naar Alkmaar of Bergen(NH), ik zie Leiden wel zitten. 

Lees je ook mee met het artikel van Dominique en Elise? Volgende week hebben we het over sparen!

Liefs, Esmée

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.