Waar shop ik het liefst?!

Super vaak krijg ik de vraag waar ik het liefst shop. Ik probeer vaak voor mezelf te winkelen, maar meestal lukt dit niet, vast herkenbaar voor alle moeders die dit lezen?! Ik heb na mijn zwangerschap niet veel kleding in mijn kast en koop ook niet vaak iets voor mezelf. Niet omdat ik het niet kan, maar meer omdat ik er geen behoefte aan heb, dit had ik jaren geleden nooit van mezelf verwacht..

#NO SPON – gewoon wat tips om jullie te inspireren 😉

Dus, zoals ik al een beetje aangeef, winkel ik weinig. Ik heb zelfs een hekel aan winkelen. Ik bestel vaak online (slecht, I know!) Maar in winkels heb ik het warm, ik kan niet tegen heel veel mensen om me heen, zie ik te veel tegelijkertijd en dat kan mijn OCD brein niet aan, haha. Dus nee, winkelen doe ik vaak niet voor mijn lol. Daarnaast is mijn kast niet overvol, hij is zelfs aan de lege kant, dit heb ik jullie wel eens laten zien in een vlog. Hoe dit kan? Zoals jullie weten is 4 jaar geleden mijn ouderlijk huis afgebrand, ik had geen materialistische bezittingen meer, letterlijk alles was weg. Toentertijd had ik zeker 6 rekken volhangen met heel veel kleding, schoenen en (te dure) tassen. Kleding die ik vaak niet eens droeg omdat ik het helemaal niet mooi vond zitten. Na de brand werd ik zwanger, kort daarna verhuisde we naar Aruba en dus heb ik mijn kast nooit echt ”goed” aangevuld. Het hebben van een wat legere kast is iets wat ik ontzettend fijn vind maar wat dus niet altijd bewust is gegaan. Na de brand ben ik beter gaan nadenken over aankopen, het gaat nog steeds heel vaak mis maar ik heb nooit meer de drang om maar ”te kopen om te kopen.” Ik kan heel makkelijk afscheid nemen van items, als iets me niet meer past of als ik niet happy ben wanneer ik het draag; dan breng ik het naar een goed doel of ik verkoop het.

Maar als ik dan winkel, doe ik dat bij de volgende merken/winkels:

Op 1 absoluut &Otherstories. Hier slaag ik eigenlijk altijd. Bij Zara kocht ik vroeger veel, maar vind ik steeds minder leuk worden, de kwaliteit is slecht en de pasvorm past niet meer bij mijn lichaam, hetzelfde geld voor de MANGO en H&M, al koop ik daar nog wel af en toe iets voor mezelf. Wat ik jammer vind is dat ik vervolgens heel veel mensen in dezelfde items lopen, en na het kijken van de docu ”the true cost” krijgt shoppen bij die winkels toch een nare bijsmaak. Ik ben daar voor mezelf dus niet vaak te vinden, voor de kids kan ik er wel vaak slagen.

Als ik ga eten bij de foodhallen in Amsterdam (gebeurt vaker dan nodig;)) dan ga ik altijd even langs bij Church of Labels! Absoluut favoriet. Ik ben aangestoken door Lizet (Greve) en nu ook klant geworden. Een winkel waar wat hangt naar ieder zijn smaak en verschillende prijzen. Ik vind het vooral fijn dat je goed geholpen wordt, het personeel daar goed met je meedenkt en het er niet extreem druk is. Basics vind ik fijn van American Vintage, die blijven lang mooi.

Ik slaag ook vaak bij SissyBoy, voor mooie colberts en overhemden ga ik naar WEfashion en ik vind dat Lotte Oudshoorn te gekke dingen maakt! Mijn flares zijn vaak van Alix the label of Stieglitz, de enige die ik pas met mijn lange stelten. Ik vind de kwaliteit van Stieglitz overigens niet fantastisch maar de ontwerpen vind ik wel heel erg tof! Verder zijn mijn jeans vaak van LEE en ik ga binnenkort naar de Mick Keus atelier om een Levi’s jeans te laten maken op maat! Zo tof.

Qua schoenen: Ik leef al 4 vier jaar op dezelfde dr. Martens en ze zien er nog steeds top uit! Beste aankoop ever. Soms wissel ik de dr. Martens af met platform puma’s. Ik heb deze in ‘t zwart en wit, lekker origineel toch? Haha! Hakken kan ik na mijn zwangerschappen niet meer aan, mijn voeten zijn na de geboorte van de kids totaal veranderd. Heel af en toe prop ik mijn voeten er nog wel eens in, om er vervolgens max. een uurtje op de lopen en dan verlang ik weer naar mijn dr. Martens. Dus.

Voor de kids shop ik het liefst bij de volgende merken/winkels:

Kleding van MarMar Copenhagen vind ik fantastisch. De enige leggings die heel lang mooi blijven! Dat vind ik dus echt belangrijk, voorheen kocht ik liever 5 leggings voor 50 euro bij de Zara, tegenwoordig vind ik het belangrijker dat ze mooi aansluiten bij Lola haar lange benen en dat ze na 10x wassen nog steeds mooi zijn en uiteindelijk doet ze daar veel langer mee. Voor Lola shop ik ook veel bij bobo choses, carlijnQ, mingo, Zara, NameIt en sokken, rompertjes en pyjama’s voor beide kids altijd bij Hema. Ik kies wel altijd voor de duurzame varianten van de HEMA, die vind ik prettiger ”zitten” (klinkt zo raar want ik heb ze zelf niet aan, maar je snapt het vast)

Voor Joe vind ik andere merken leuk, ik slaag voor hem vaak bij: noppies, Gray label, imps and elfs, ZARA en H&M. Voor beide kids vind ik de ”Sweet Petit” lijn van de PrĂŠnatal altijd heel erg leuk!

Voor schoenen ga ik altijd het liefst voor kwaliteit, ik kies het liefst schoenen met een goede zool uit van bijvoorbeeld Shoesme. Lola draagt ook dr Martens en Adidasjes, maar schoenen met goede ondersteuning hebben mijn voorkeur! Voor Joe heb ik net ”schoentjes” van Donsje Amsterdam besteld. Ben heel benieuwd!

Mocht je je nou meer willen verdiepen in duurzame kleding, dan heb ik hier een lijstje voor je! Deze kreeg ik van @romyboomsma doorgestuurd nadat ze mij had geattendeerd op de docu ”the true cost”, mega aanrader als je die nog niet gekeken hebt. Ik denk niet dat ik helemaal zonder de ”fast fashion keten” zal gaan leven, maar wie weet. Ik denk dat het niet verkeerd is als we ons hier bewust van zijn!

Dit lijstje is dus NIET door mij samengesteld!

Lijstje duurzame kleding voor kids:
Gray Label
Marmar Cph
Mini Rodini
Engel
Disana
Cosilana
Phil&Phae
Mingo
Maed for Mini
Townbroek
Sep7emberkids
Little Hedonist
Duns Sweden
Kidscase
Veja
Maxomorra
Bobo choses
Lovely Lane
CarlijnQ
Little Boomerang
Numero74
1+in the family
Monkind Berlin
Dilling
Poudre organic
Imps & Elfs
Repose Ams
Nixnut
Kleine Schobbejak
Mabli
Iobio
Birds of Nature
Le petit Germain
KalinkaKids
Lijstje duurzame kleding voor volwassen (vrouwen): 
Matt & Nat
O my bag
Armed angels
Sissel edelbo
Lovely lane
Zazi vintage
Groceries Apparel
Kings of Indigo
Mick Keus
Babaa Knitwear
Pact
Able
Alternative apparel
Geitenwollenwinkel
American vintage
Oh seven days
Carcel
Rhumaa
The Hemp Temple
Chasing Unicorns
Gaat Organic Apparel
Reformation
People Tree
Maium
Solitude the label
Anecdote
Stalf Studio
Libertine Libertine
Fridays Project
Tizz & Tonic
Mason Chateau Rouge
Mud jeans
Stories Official
Tisja Damen
Qnoop
Studio Jux
Teym Official
I Love Mr Mittens
Spell
Uashmama
Søster
Groceries apparel
Siizu
Olive
Stanley/Stella
Underprotection
Alchemist fashion
Saint basics
Two Thirds
Wunderwerk
TD leather boots
Rosenberg cph
Elise Chalmin
Mr Larkin
The Nude Label
Nomad Collective
Nico Underwear
Palaver shop
Unrobe
Filippa K
Ami Amalia
Raquel Allegra
Anaak collection
Paloma Wool
Lotte Oudshoorn
Yoli & Otis
Fairphone
Re-bell
Bellamy Gallery
Joline Jolink
Outerknown
Margaux Lonnberg
Linenfox

Wat zijn jullie favoriete winkels voor de kids en/of voor jezelf? Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Sofie
  24 oktober 2018

  Thanks voor deze tips. Ik vind jou er altijd heel erg leuk uitzien, volgens mij kun je goed combineren met items die in je kast hangen. Ik had inderdaad niet verwacht dat je niet van winkelen hield hahah. Echt heel erg dat jullie huis is afgebrand, grootste nachtmerrie…. Heel heftig….

  • Natalie Vijfhuizen
   24 oktober 2018

   Hi Sofie,

   Dankjewel! Iedereen denkt altijd dat ik een hoop shop, maar niet zo dus. Vind het zonde van mijn tijd haha. Was zeker heftig, maar uiteindelijk ben ik er sterker van geworden 😉 X

 2. Tess
  24 oktober 2018

  Leuk artikel en ik heb het zelfde gevoel over een legere kast. Ik vind het wel tegenstrijdig dat je zelf binnenkort kleding gaat verkopen en als ik het goed heb ook “fast/fashion”

  • Natalie Vijfhuizen
   24 oktober 2018

   Heb je helemaal gelijk in, daarom ook erg in dubio over welke kant ik op wil 🙂 X

 3. Hilde
  24 oktober 2018

  Wat leuk om te lezen dit. Ik houd zelf ook niet van winkelen, zelfde redenen als jij haha. Ik koop de laatste jaren ook veel bewuster. Zo leuk om goede basics te hebben en daar vervolgens jaren mee doen!