WAAROM ER GEEN WEBSHOP KOMT

Van de zomer plaatste ik een foto van mezelf in een panterjurkje, 13 juli was het om precies te zijn. Niet zomaar een jurkje, maar een jurkje uit onze eigen collectie. Een collectie die ik samen met mijn vriendinnetje Daisy bij elkaar had geshopt. Dit jurkje was uniek, er waren een hoop panterprint jurkjes maar eentje zoals deze was er nog niet. We waren dol enthousiast, hadden grote plannen, zagen het helemaal zitten, maar inmiddels is ons grote plan van de baan, ik praat jullie bij..

Work that ass

Ik dacht ”gewoon” even een foto van een jurkje te posten om te kijken hoeveel mensen er op zouden reageren. Nou, dat hebben we dus geweten. We kregen mega veel aanvragen en binnen 5 minuten was het jurkje uitverkocht. Die week werkte we keihard, zorgde dat alle pakketjes werden ingepakt, dat de nieuwe collectie werd opgehaald en de administratie netjes werd bijgehouden. Abnormaal veel werk. Te veel werk. Het was voor mij persoonlijk de druppel, eigenlijk kon ik dit er helemaal niet bij hebben. Mijn ouders hadden het wel 10 keer tegen me gezegd; ”neem je niet te veel op je bordje?” maar soms moet je ergens zelf achter te komen om er van te leren. Toen de site bijna live was, we  weken en avonden lang keihard doorwerkte om dit te realiseren, we net geïnvesteerd hadden in een complete nieuwe collectie, brak ik. Ik kon niet meer, mijn energie was op.

Gelukkig begreep Daisy dit meteen, ook zij ging net een drukke periode in. De meid maakte haar 3e scriptie, liep toentertijd stage bij een advocaten kantoor (waar ze inmiddels werkt) en zat zeg maar alles behalve stil. Nu kun je denken; wat een planning meiden, denk er beter over na. Maar we hadden van te voren nooit verwacht dat dit zo zou aanslaan en wat voor effect dit zou hebben op ons leven.

Pauze 

We besloten een pauze in te lassen. Tijdens die pauze, ben ik goed gaan nadenken over wat ik nu precies wil. Waar wil ik voor staan? Wat wil ik uitstralen en mijn ”volgers” (haat dit woord in deze context) meegeven?

Het idee achter de webshop was dat er iedere week nieuwe items online zouden staan, dat we zouden samenwerken met influencers om meer bereik en dus meer omzet te creëren. Fantastisch, dacht ik toen we dit bedachten. We stonden hier toentertijd samen helemaal achter. Inmiddels is mijn mind set veranderd, die van Daisy ook. Als je iedere week je collectie veranderd, kan dit natuurlijk nooit goed zijn voor het milieu. En wie maakt onze collectie? Vrouwen die voor een gezin moeten zorgen, hun kids hierdoor nooit kunnen zien en voor een veel te laag salaris keihard moeten werken? Terwijl wij daar zwaar van profiteren? Nee, dat is niet wat ik wil, dat is niet wie ik wil zijn. Ik wil jullie niet triggeren om iedere week nieuwe kleding te kopen, dat heb je namelijk helemaal niet nodig, ik wil jullie niet vertellen dat je dit moet kopen als ik dat zelf niet zo voel.

Ik ben heel blij met de jurkjes die we hebben verkocht. Het panterprint jurkje is nog steeds een item welke ik onwijs leuk vind, ik heb hem vaak gedragen en zal dat zeker blijven doen. Maar ik voel niet de behoefte om door te gaan met het verkopen van items die na 1 of 2 keer dragen in een hoekje belanden. Het past totaal niet bij de manier waarop wij in het leven staan en soms moet je tegen dingen aanlopen om dat te beseffen. Dat is het leven; een groot leer proces. Hier hebben wij ook weer van geleerd.

Wij willen iedereen bedanken die een bestelling bij ons heeft geplaatst, vertrouwen had in ons en blij werd van onze items. Wie weet komen we ooit nog terug, met een ander doel, een andere mind set, een andere constructie. Wij hebben veel geleerd van dit avontuur en vonden het super tof dat we het geprobeerd hebben, maar het is niet iets waar onze toekomst ligt.

p.s. Wij zijn nog steeds vriendinnen 😉 gelukkig! haha!

Liefs, Natalie & Daisy natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties

 1. Jeanette
  30 oktober 2018

  Wow, wat een supermoeilijke beslissing! Maar met zo’n mooie reden! Ik hoop dat hierdoor meer mensen in gaan zien dat veel kleding helemaal niet nodig is en dat slowfashion veel beter is voor mens en milieu! Groetjes Jeanette

 2. Serena
  30 oktober 2018

  WOW wat sterk!!!! Ik vond dit al niet echt bij je passen.. Ik vind het zo tof dat je doet waar je hart ligt en niet naar de cijfers kijkt, want je had er ongetwijfeld een hoop geld mee kunnen verdienen. Precoies hierom ben jij mijn lievelings blogger/vlogger je bent altijd eerlijk en je volgt je hart. kunnen een hoop wat van leren. ga zo door topper!

 3. Oda
  30 oktober 2018

  Ik vind het zo mooi dat je ergens volledig voor gaat! En dat het dan helaas niet zo loopt als je zou willen, helaas want je hebt het gewoon wel geprobeerd! En knap knap knap dat jullie deze beslissing hebben genomen!

 4. Jes
  30 oktober 2018

  Mooie ban deze narigheid is dat jullie nog steeds vriendinnen zijn en dat dit niet tussen jullie is komen te staan…

 5. Aukje
  30 oktober 2018

  Wauw wat een mooi bericht. Hele goede beslissing lijkt me met een nog betere motivatie!

  En leren door te doen (en misschien te vallen) is het beste, zo kom je er steeds beter achter wie je bent en waar je voor wil staan.

 6. Tess
  30 oktober 2018

  Knap besluit !! Ik denk dat we de zelfse transformatie door gaan wat betreft “bewust” leven. Ik ben nu nog beginnend maar hoop steeds bewustere keuzes ta gaan maken

 7. Pam
  30 oktober 2018

  Ik heb zojuist, op jouw aanraden, de docu The True Cost gekeken. Deze zou inderdaad iedereen moeten zien.!Jouw besluit om geen webshop te openen omdat je niet wilt bijdragen aan fast fashion en alle nare gevolgen die dat met zich meebrengt, vind ik geweldig en zeer inspirerend! Ik ga nu ook bij mezelf te rade wat voor koopgedrag ik heb en hoe dat anders zou kunnen. En als iedereen dat gaat doen, kan de wereld misschien een klein beetje beter worden.
  Dus veel dank 🙂

 8. Marjo
  31 oktober 2018

  Wat een moedige beslissing. Ik vind het ook knap dat je het aan anderen én jezelf durft toe te geven dat dit niet iets voor jou was.
  En jullie hebben het wel gedaan! Jullie konden het, een bedrijf oprichten, jullie hadden veel bereik (dat blijkt wel aan hoe snel het was uitverkocht). Bewondering voor jullie en voor deze beslissing.