Waarom ik blij ben met mijn lichaam..

Wie mij volgt op instagram is het vast niet ontgaan, ik ben er niet vies van om mijn zwangere buik aan de wereld te showen. Ik vind een beetje bloot op z’n tijd prachtig, als het subtiel en niet natuurlijk niet vreselijk ordinair gefotografeerd word. In mijn onderbroekie op het internet staan vind ik niet zo schokkend, want in je bikini op het internet staan is namelijk wel helemaal oké?! Ik ga ervan uit dat we allemaal wel eens naar een openbaar zwembad gaan en dus niet schrikken van een zwangere vrouw in lingerie op je beeldscherm. Waarom ik het niet erg vind om dit te delen vertel ik jullie vandaag!

Embrace your imperfections

Het is echt niet zo dat ik iedere dag in de spiegel kijk en denk; jezus wat een goddelijk lichaam heb ik toch. Integendeel, ik zie de striae op mijn billen ook heus wel, om maar te zwijgen over die putten in mijn bovenbenen. Maar ik verafschuw het niet, ik omarm het. Waarschijnlijk lees je dit en denk je ”KOTS” of ”HOE DAN?!” Nou, heel simpel. Dit lichaam heeft al een kerngezond kind op de wereld gezet en draagt er nog eentje op dit moment, het hele zwanger zijn en kinderen baren laat natuurlijk z’n sporen achter. Daarnaast kan ik mezelf realistisch in de spiegel aan kijken en denken; als je wil dat de boel wat strakker wordt, zul je toch echt moeten gaan sporten, en daar heb ik met deze buik simpelweg geen zin in. Dat komt ná die zwangerschap wel weer, wanneer ik daar tijd en zin in heb.

Ik heb altijd een ‘‘haat-liefde” verhouding gehad met mijn lichaam. Zo kwam ik ooit 15 kilo aan en viel ik vervolgens weer 20 kilo af, heb ik op randje anorexia gezeten toen ik leefde op een appel en een droog broodje per dag en zo heb ik mij ook wel eens volgepropt toen ik niet lekker in mijn vel zat. Ik besefte toen: het is ook écht nooit goed. Ben ik te zwaar wil ik afvallen, ben ik afgevallen zeik ik dat ik al mijn kleding niet meer pas en dat er geen tiet meer in mijn BH zit. Daarnaast wil ik niet zo’n moeder zijn die niet blij is met zichzelf en constant op dieet is. Ik wil Lola laten zien dat je niet op een blaadje sla hoeft te leven om slank te zijn, dat ze niet maatje 34 hoeft te hebben om aan het perfecte plaatje te voldoen en dat een beetje striae hier en daar helemaal prima is. Ik hoop dat ze zelfverzekerd wordt, dat ze in de spiegel kijkt en denkt: ‘ik ben prima zoals ik ben.’

Nou is er op mijn buik geen striae te bekennen, iets met goede genen denk ik? Mijn oma heeft 3 kinderen gebaart die allemaal ruim 4 kilo wogen, en op haar buik is geen streepje striae te bekennen. Bij mijn moeder idem dito, net zoals bij mijn zus en bij mij. Na onze zwangerschappen kwamen we allemaal binnen no-time weer op gewicht. Misschien heeft het er ook mee te maken met het feit dat wij zijn opgevoed met verse en gezonde voeding, mijn moeder kan koken als de beste en ”junkfood” kwam er bij ons niet in. Af en toe eten we echt wel iets ongezonds, rijden we 1x per jaar langs de mac en hebben we allemaal wel onze ”cravings” maar slaan nooit door.

Ook dank ik mijn striae-loze buik aan een zwangerschapsolie die mijn oma, mijn moeder, mijn zus én ik dus ook allemaal gebruikt hebben. Dit is geen spon, geloof me, gewoon een tip van mij naar jou die hier al generaties lang zijn werk doet, wie weet helpt het bij jou ook. Dit is de olie die we allemaal op ons buik, borsten en billen gesmeerd hebben tijdens de zwangerschap.

Ik ben benieuwd, waren jullie (net zoals ik) tevreden met je lichaam tijdens de zwangerschap? En hoe zat dat daarna? 

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Sigrid
  27 februari 2018

  Niets aan toe te voegen en mijn hemel wat een prachtige foto’s!

 2. Lisanne
  27 februari 2018

  Wauw natalie wat tof dat je dit deelt! ook over hoe het er vroeger aan toe ging. ik zie alleen maar een prachtige buik maar volgens mij zijn goede genen idd ook heel belangrijk. anyway; leuk om te lezen en helemaal eens!

 3. Priscilla
  27 februari 2018

  Super leuk om weer een blog van je te lezen! Mijn dochtertje is nu net 5 maanden, en inmiddels ben ik weer terug in shape! Heb ik eigenlijk ook niks voor hoeven doen!
  Ik vond het zelf heerlijk om zwanger te zijn. Vond de dikke buik ook heel mooi!

 4. 28 februari 2018

  Wat een eerlijke en mooie blog Nathalie! Mensen die hier over zeuren hebben echt een probleem, want dit moet gewoon kunnen. Je deelt heel open en eerlijk hoe je er zelf in staat, erg mooi!

 5. Suzanne
  28 februari 2018

  Zo eens met dit artikel! Moet eerlijk toegeven dat ik voor mijn zwangerschap (Ben nu 36,5 weken) veel gezonder at en sportte fanatiek. Tijdens de zwangerschap door gegaan met het sporten en wel gezond eten, maar toch veel meer toe geven aan die cravings! Dacht dit noooooit te gaan doen, maar goed…
  Prachtige foto s trouwens! Heb laatst ook een best blote shoot gedaan met dezelfde gedachte, haha!
  EN ben ook erg blij met het feit dat ik geen striae heb! Mijn moeder had er ook geen last van… maar ik denk dat het smeren ook heel goed geholpen heeft! Alleen ik heb iedere dag gesmeerd met bio oil. Ook heerlijk spul.
  Leuk artikel en een fijne en mooie zwangerschap nog!