Waarom & wanneer je naar de Cariben moet komen..

Waarom & wanneer je naar de Cariben moet komen..

Online én op tv zie ik steeds meer aanbiedingen voorbij komen voor vakanties naar de Cariben. De vliegreizen en verblijven worden steeds leuker geprijsd aangezien er in Europa steeds minder vakantie plekken over blijven. Turkije en Egypte waren ooit favoriet maar worden nu afgeraden. Waarom je 10 uur moet vliegen om op de mooiste en fijnste eilandjes te komen leg ik je nu haar fijn uit!

 

Tien uur vliegen klinkt lang, ik heb er absoluut geen moeite mee. Vliegen met een baby is zeker wel een dingetje, daar schreef ik al eerder een blog over. Ik vind het onzin en vooral niet leuk om lange reizen te vermijden omdat ik nu een kindje heb, ik begrijp het wel als andere ouders dat niet doen. Ieder z’n ding! Maar waarom nou naar de Cariben komen? Luister en huiver…

 

1 – Omdat de stranden hier prachtig zijn! Je zit op een eiland dus je bent er letterlijk door omringd! Is het druk op strandje 1? Dan ga je gewoon naar strandje 2, 3, 4, 5, 6 of 7! Life is a beach.

2 – Omdat je hier stiekem altijd een klein stukje Nederland hebt. Voor alle super kaasies onder ons; op Aruba heb je de Jumbo en op Curacao en Bonaire vind je de Appie! Ook heb je hier gewoon een visboer die kibbeling en haring verkoopt (hoe dan!?) Kun je wel 10 uur in het vliegtuig zitten, deze twee vliegen gewoon met je mee!

3 – Omdat de sfeer hier super fijn is! Optimaal genieten van je gezin? Dan moet je hier zijn. Ze zijn hier op de eilanden echt helemaal gek op kids. Je hoeft je dus niet opgelaten te voelen wanneer je met kindjes uit eten gaat, deze zijn meer dan welkom!

4 – Palmbomen, knal blauwe zee en witte stranden, de ultieme vakantie belevenis als je het mij vraagt. De eilanden hier bieden het allemaal! Waan je even in een reisgids..

5 – Tot rust komen? Ook dan moet je hier echt zijn. Als je het druk hebt in Nederland in verband met je werk is het hier perfect. Mensen leven hier niet met de klok, maar met de tijd. Rustig aan en maak je vooral niet te druk om onnodige dingen. Ook heb je hier een tijds verschil van 6 uur. Wanneer jij wakker wordt hebben je collega’s er al bijna een hele dag opzitten en kunnen zij jou dus niet meer storen met werkgerelateerde vragen. WIN-WIN!

6 – Zin in een feestje op het strand?! Dat begrijpen ze hier wel! Er is ongeveer op ieder moment van de dag wel ergens een ‘’happy hour’’ aan de gang. Met je blote voetjes op het strand dansend met een amstel bright in je hand! (rijmt lekker dit)

 

Maar wanneer moet je dan komen? En wanneer vooral niet? Aangezien wij hier nu 15 maanden hebben gewoond, kan ik vertellen welke maanden ik het fijnst vond hier.

 

Januari

Hele fijne maand als je het mij vraagt, niet te warm, niet te koud. Het ‘regenseizoen’ is net over en Aruba maakt zich klaar voor een feestmaand! Begin het jaar goed en zonnig en kom chillen op de antillen!

Februari

Carnavalsmaand! Als je van een feestje houd en eens een keer écht carnaval wil vieren (lees: niet verkleed als een bezopen heidi maar als een prachtige ‘carnavalsqueen’ in een schaars veren/glitter pakje) dan moet je deze maand komen! De sfeer op het eiland is top, de mensen leven hier voor de carnaval en het is dan ook een ‘’big happening’’. Ik vond het echt fantastisch om het mee te maken!

Maart/April

Een maand waarin de temperatuur al iets begint te stijgen (lees: we gaan weer richting de 30+ graden) en het lekker rustig is op de eilanden. April is hetzelfde verhaal als Maart, je merkt dat het warmer begint te worden en dat de zomer eraan komt. Maar het is op de Cariben toch altijd zomer? Ja, maar je merkt toch duidelijk dat het in de lente en de zomer een stuk warmer is op het eiland!

Mei:

Mijn favoriete vakantie maand, ik denk omdat het net voor de zomer vakantie is en je nu echt lentekriebels krijgt. In mei word het ook weer wat drukker op de eilanden en kunnen de temperaturen hoog oplopen!

Juni/Juli/Augustus

Warm! Mijn hemel, ik weet nog dat ik hier hoogzwanger aan kwam in Juni en letterlijk van mijn stokkie ging op het strand. Het is behoorlijk aan de warme kant en er valt nauwelijks regen. Gegarandeerd zon dus (en zweten, dat ook)!

September

Vond ik stiekem echt een hel, het was zo vreselijk heet deze maand. Ik zweette letterlijk bij iedere stap die ik zette en de wind leek ook wel te zijn verdwenen. De temperaturen kunnen deze maand oplopen tot de 40 graden.

Oktober/November

Afgelopen jaar heeft het deze maanden extreem hard en veel geregend. Vooral in November, daarom raad ik het ook af om deze maand naar de eilanden te komen. Je kunt het treffen in Oktober, maar ook vooral niet!

December

In December is het altijd super druk op de eilanden. Mensen komen massaal Kerst & Oud en Nieuw vieren in de zon! Heel gezellig, maar daardoor ook erg duur en druk! De stranden zullen vol liggen en het weer kan ook nog wel eens slecht zijn. Afgelopen jaar heeft het in December extreem veel geregend en was het weer erg slecht.

 

Oja, last but not least, goedkope tickets vind je in de KLM wereld deal weken. Deze zijn vaak in September en Januari!

 

Liefs, Natalie

Volg:

1 Reactie

  1. Marieke
    16 augustus 2018 / 10:34

    Hoi Natalie,
    Al een tijdje denk ik er over na om contact met je te zoeken, aangezien ik bij jou terecht ben gekomen terwijl ik op zoek was naar info over wonen op Aruba. Februari 2018 hebben mijn man en ik ervoor gekozen om naar Aruba te verhuizen( werk gerelateerd, defensie ). Na dit zomerverlof zullen er stappen gezet worden maar oke je kent het wel; niets is zeker, totdat je in het vliegtuig zit… ik ben op het moment 12 weken zwanger en zit vol met vragen die ik verder niemand kan stellen over het leven met een baby op Aruba- huis verkopen- werk opzeggen en zoooo veel meer! Ik ben benieuwt of jij via de mail oid antwoorden kan/wil geven. Niet geschoten is altijd mis!

    Groetjes, Marieke(25 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.