Welke kinderwagen(s) hebben wij gekozen?

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat we nog heel erg twijfelde over het aanschaffen van een dubbele kinderwagen. Inmiddels zijn we eruit en ik klets jullie bij over de keuzes die wij hebben gemaakt!

Bye bugaboo cameleon, hello stokke Xplory!

Onze bugaboo cameleon gaat de deur uit en geloof me, dat deed even pijn. Ik was namelijk echt onwijs blij met mijn mooie wagen en heb er heel veel plezier van gehad. Maar met een ondeugende dreumes én een baby on the way is het tijd voor iets anders. Ik werd benaderd met de vraag of wij een stokke Xplory uit wilde proberen, ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje sceptisch was wat betreft kinderwagens, ik vond alleen de bugaboo mooi en naar de rest van de wagens keek ik eigenlijk gewoon niet meer. Ik besloot naar de prénatal te gaan en eens wat verder te kijken dan alleen naar bugaboo. Ik kwam erachter dat de Xplory echt mega fijn en praktisch is als je, net als ik, vrij lang bent! Het handvat zit hoog, net als de reiswieg, dit is top omdat je dus niet ver hoeft te bukken om je kindje uit de wieg te tillen. Ik was verkocht! Vorige week kregen we de wagen binnen mét meerijd plankje voor Lola en we besloten gister een rondje te gaan wandelen..

Lola bleef, tot onze verbazing, gewoon op het plankje staan en vond het me-ga interessant. Nu ze kan lopen vind ze de kinderwagen sowieso niet zo leuk meer, maar dit is een prima optie voor haar (en voor ons). Zo kan ze af en toe een stukje lopen en wanneer ze moe is op het plankje gaan staan. Ik ben positief verrast!

Het meerijd plankje wat bij de bugaboo hoorde vond ik persoonlijk niet zo prettig, ik stootte steeds mijn schenen tegen het plankje aan. Bij deze wagen had ik dit niet omdat het plankje anders bevestigd is waardoor je minder snel je benen stoot.

En de duowagen dan?

Die gaat er ook nog komen, althans dat denk ik. Ik blijf twijfelen aangezien ik Lola heel veel bij me gedragen heb toen zij een baby was, de kinderwagen gebruikte we daardoor minder. Lola wil nu vaak niet eens meer in de kinderwagen zitten, die heeft het lopen he-le-maal ontdekt. Hele lange stukken kan ze natuurlijk nog niet zelfstandig wandelen, maar ik zal je eerlijk bekennen dat wij dat ook niet heel vaak doen. Een stuk wandelen door het bos of op het strand vind ik toch anders, dan tillen we haar soms ook een stukje. Of we een duowagen gaan aanschaffen ga ik de komende weken beslissen, het heeft geen haast omdat we in ieder geval al een kinderwagen hebben, als we hem wel nemen word het sowieso de bugaboo donkey!

Ik ben benieuwd, welke kinderwagen hadden jullie? En heb je je goed georiënteerd of had je al een voorkeur?

Liefs, Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Ineke
  9 januari 2018

  Ik vind het ook zo lastig!!
  Peuter is straks 3 jaar en 2 maand
  Peuter 2 is straks 1 jaar en 9 maand
  En dan komt baby nr 3 er aan.
  Om nu 2 lopende peuters naast me te hebben en een baby in kinderwagen of 1 lopende peuter en 2 in een duowagen
  Heb nu een mutsy evo met plankje, kind nr 1 vind het heerlijk af en toe lopen en af en toe oo het plankje…. maar straks dan?
  Dan moet hij lopen of op loopfiets… of duowagen + plankje kan ook nog

  Ben benieuwd wat jij straks gaat doen…
  succes!!!!

 2. Eva
  9 januari 2018

  Wij hebben de Bugaboo donkey weekender. Zijn er ontzettend blij mee en gebruiken deze nu voor één kindje. Nog maar een maand en dan moeten we de wieg vervangen voor het zitje. Hopelijk kunnen we de wagen op een dag voor twee kindjes gebruiken (of zelfs 3 met meerijdplankje!)

 3. Lizette H
  9 januari 2018

  Leuke wagen Natalie! Bugaboo dankey is zeker een aanrader. Mooi ding en mega praktisch ook.

 4. Corina
  9 januari 2018

  Hier 2 kleintjes met krap 19 maand verschil. Na 3 maanden toch de donkey aangeschaft. Dreumes liep graag maar toen hij de baby in de kinderwagen zag liggen, wilde die erbij. Nu vinden ze het allebei een feestje om samen in de kinderwagen te zitten. Heb daarnaast ook nog de Joolz ala ik met 1tje op pad ga.

 5. Kim de bresser
  9 januari 2018

  Prachtig is ie. Goede keus! Ik had ook geen duowagen gekocht. Binnen een maand na de geboorte had ik er één. Ik mistte m zo. Even snel een boodschapje… wilde sev op zijn fiets. Wilde hij niet terug fietsen oid op het plankje staan. Kon ik m tillen :(. Nu was zenne een huilbaby dus was ik ook niet heel relaxed. Hihi. Maar we hebben en gebruiken m nu nog. Vooral met dagjes weg, slaapt sev er nog weleens even. Ben elke dag blij dat ik m heb gekocht.

 6. 9 januari 2018

  Ik zou er een losse buggy bij aanschaffen voor als jullie eventueel met zn viertjes een dagtripje maken. Wij hebben de Joolz Day voor de baby en willen er een Mutsy Nexo bij aanschaffen. Ik ga niet voor duo omdat Suus het lopen ook ontdekt heeft. Dure aanschaf en daar gaan we maar kort plezier van hebben. Dus gaan we voor meerijdplankje en buggy. Succes met je keuze!

 7. Charmaine
  9 januari 2018

  Hi! Wij hebben de Joolz Geo2 gekocht nadat we een aantal weken geprobeerd hebben om met kind van 1,5 jaar op het mee rij plankje boodschappen te doen, speeltuin etc. Maar nadat we de Joolz hebben aangeschaft waren we zo blij! Peuter vast zetten en de stad in. De joolz zit stoel is op tafel hoogte dus in een restaurant gezellig erbij schuiven en de baby doet onderin een dutje. Ideaal! Je kijkt ook direct op het gezichtje van de baby en de peuter kijkt lekker rond.
  We dachten ook dat onze peuter het plankje leuk vond maar als je peuter weg loopt of een drift bui krijgt en op de grond ligt, en je hebt zelf je kraam zweet aanval, lekkende borsten en een tas vol boodschappen dan wil je snel naar huis en geen gedoe! Echt de joolz geo aanschaffen want dan kun je zelf ook nog bij leuke boutiekjes naar binnen!

 8. 9 januari 2018

  Nu de Joolz aangeschaft en als nummer twee snel mag komen de uitbreidingsset

  Heel veel plezier met de Stokke en benieuwd naar de uiteindelijke keuze voor een duowagen!

 9. Vivianne
  9 januari 2018

  Goede keus! Wij hadden exact dezelfde kinderwagen.. wij zijn beide lang en deze wagen is daarvoor echt een uitkomst! Je zal er vast veel plezier van beleven.

 10. Mariska
  10 januari 2018

  Wij hebben de mutsy evo, en schaffen een meerijdtplankje aan. Onze dochter is wanneer de baby geboren wordt (februari) 3,5 jaar. En zodra we met zijn vieren weg gaan nemen we onze mutsy nexo mee en de baby in mutsy evo duwen we gewoon allebei een wagen meerijdtplankje is hier puur voor als ik alleen met de 2 kindjes weg ga.