Basis tomatensaus

Basis tomatensaus, lekker voor een pasta of bij lasagne
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gezond, vegan, Vegatarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Natalie

Equipment

  • Grote wokpan
  • mes
  • Knoflookpers
  • snijplank
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 8 stuks tomaten
  • 1 blik Mutti tomatenpulp
  • 1 tak basilicum
  • 2 of 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 snuf zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepels water

Instructies

  • Snij alle tomaten in vieren
  • Snij de ui in parten
  • Pers de knoflook fijn
  • Zet de wokpan op het vuur en doe er wat olijfolie in
  • Doe de tomaten in de pan
  • Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe
  • Goed doorroeren
  • Voeg de mutti tomatenpulp toe
  • Laat het geheel even sudderen en leg de basilicum bovenop
  • Breng de pasta op smaak met agave siroop en zout
  • Voeg de tomatenpuree en een eetlepel water toe
  • Nog even laten sudderen
  • Maak de pasta saus fijn met de staafmixer of blender, voeg eventueel nog wat basilicum toe

Nutrition

Serving: 4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!