Porties: 4 personen
Equipment
- Middelgrote soeppan
- snijplank
- mes
- Pollepel
- Staafmixer
Ingrediƫnten
- 900 gram pompoen twee zakken diepvries pompoen
- 2 stuks tomaat
- 1 middelgrote ui
- 1 grote zoete aardappel
- 2 blokjes bouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 theelepel kerrie
- 1 teen knoflook
- 1 snuf komijnzaad
- verse koriander
- 1 stuks rode peper optioneel
- Ongeveer een halve liter water, vul de pan tot alle groentes onder water staan!
Instructies
- Snij de ui in stukjes
- Snij de tomaten in blokjes
- Pers de knoflook fijn
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
- Zet een soeppan op het vuur en doe er wat olijfolie in
- Doe de tomaten en de ui in de pan
- Voeg de twee zakken pompoen toe
- Roer zachtjes door, voeg vervolgens de knoflook toe
- Als je een rode peper toe wil voegen, dan kan je dat nu doen
- Voeg water toe totdat alle groentes onder water staan
- Voeg de bouillon blokjes toe, de komijnzaad en de kerriepoeder
- Laat het rustig doorkoken
- Als alles bijna gaar is, roer je de kokosmelk er doorheen
- Maak de soep glad met een staafmixer of blender
- Top de soep af met koriander
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!