Pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk
Gang: Bijgerecht, Soep, voorgerecht
Keuken: Frans, Indiaas
Trefwoord: gezond, soepen, Tussendoor, vegan, Vegatarisch, voorgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Natalie

Equipment

  • Middelgrote soeppan
  • snijplank
  • mes
  • Pollepel
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 900 gram pompoen twee zakken diepvries pompoen
  • 2 stuks tomaat
  • 1 middelgrote ui
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 blokjes bouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf komijnzaad
  • verse koriander
  • 1 stuks rode peper optioneel
  • Ongeveer een halve liter water, vul de pan tot alle groentes onder water staan!

Instructies

  • Snij de ui in stukjes
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Pers de knoflook fijn
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
  • Zet een soeppan op het vuur en doe er wat olijfolie in
  • Doe de tomaten en de ui in de pan
  • Voeg de twee zakken pompoen toe
  • Roer zachtjes door, voeg vervolgens de knoflook toe
  • Als je een rode peper toe wil voegen, dan kan je dat nu doen
  • Voeg water toe totdat alle groentes onder water staan
  • Voeg de bouillon blokjes toe, de komijnzaad en de kerriepoeder
  • Laat het rustig doorkoken
  • Als alles bijna gaar is, roer je de kokosmelk er doorheen
  • Maak de soep glad met een staafmixer of blender
  • Top de soep af met koriander
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!