Basis tomatensaus
Natalie
Basis tomatensaus, lekker voor een pasta of bij lasagne
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Grote wokpan
mes
Knoflookpers
snijplank
Staafmixer
- 8 stuks tomaten
- 1 blik Mutti tomatenpulp
- 1 tak basilicum
- 2 of 3 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 1 eetlepel agave siroop
- 1 snuf zout
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepels water
Snij alle tomaten in vieren
Snij de ui in parten
Pers de knoflook fijn
Zet de wokpan op het vuur en doe er wat olijfolie in
Doe de tomaten in de pan
Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe
Goed doorroeren
Voeg de mutti tomatenpulp toe
Laat het geheel even sudderen en leg de basilicum bovenop
Breng de pasta op smaak met agave siroop en zout
Voeg de tomatenpuree en een eetlepel water toe
Nog even laten sudderen
Maak de pasta saus fijn met de staafmixer of blender, voeg eventueel nog wat basilicum toe
Serving: 4g
Trefwoord gezond, vegan, Vegatarisch