Ga terug
+ servings

California Salad

Net zo lekker als sushi, maar dan zonder koolhydraten!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Gang Borrelhapje, dinner, Lunch, Salade, Tussendoortje, Vegatarisch
Keuken Japans
Porties 2 personen

Equipment

  • snijplank
  • mes
  • bord
  • Bakje
  • Lepel

Ingrediënten
  

  • 2 stuks little gem
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 stuks avocado
  • 4 stuks lente-ui
  • 8 á 10 stuks surimi sticks
  • 2 eetlepels mayo
  • 1 theelepel wasabi
  • +- 2 eetlepels soyasaus

Instructies
 

  • Verwijder de kern van de little gem en was de blaadjes
  • Leg de blaadjes verspreid op een bord
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij deze in dunne reepjes
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snij deze in dunne reepjes
  • Haal de velletjes van de surimi af en snij de surimi sticks door de midden in de lengte
  • Maak de lente-ui schoon en snij deze in dunne ringetjes
  • Meng de twee eetlepels mayonaise met de theelepel wasabi
  • Smeer de wasabimayonaise dun uit over de little gem
  • Begin vervolgens met het beleggen
  • Op ieder blaadje leg je een reepje avocado, surimi en komkommer
  • Besprenkel de blaadjes met lente-ui en wat soya saus!
  • Een extra bite? Voeg wat gebakken uitjes toe of geroosterde sesamzaadjes!
Trefwoord gezond, Lunch, Snack, tussendoortje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!