Ga terug
–+ servings

Gebakken geitenkaas salade

Hier mag je mij voor wakker maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Vegatarisch
Keuken Frans
Porties 1 persoon

Equipment

  • Salade kom
  • Koekenpan
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten
  

  • 2 handjes gemengde sla
  • 8 mini groene asperges
  • 1/4 stuks rode ui
  • 8 cherry tomaten
  • 1/4 stuks komkommer
  • 1 plak geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 scheut ketjap
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel balsamico stroop
  • 1 theelepel honing

Instructies
 

  • Pak een salade bak en doe daar twee handen gemengde sla in
  • Zet de koekenpan aan op hoog vuur, doe er wat olie in en bak de asperges 5 minuten
  • Voeg daarna een scheut ketjap toe
  • Leg de asperges op een apart bord
  • Snij ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk in dunne reepjes
  • Snij de cherry tomaten door de helft
  • Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij de komkommer in halve maantjes
  • Leg de tomaatjes en de komkommer over de sla heen, vervolgens de rode ui en de asperges
  • Zet dezelfde koekenpan opnieuw aan, doe er wat olijfolie in
  • Bak de geitenkaas ongeveer 2 minuten, draai hem dan om, doe wat honing op de kant die al gebakken is en laat hem nog 2 minuten in de pan, voeg de pijnboompitten ook toe aan de koekenpan
  • Maak ondertussen de dressing van 1 eetlepel balsamico stroop gemengd met olijfolie en sprenkel dit over de salade heen
  • Als de geitenkaas klaar is leg je hem over de salade heen met de pijnboompitten
Trefwoord Bijgerecht, Geitenkaas, gezond, Lunch, Vegatarisch, voorgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!