Porties: 1 persoon
Equipment
- Salade kom
- Koekenpan
- snijplank
- mes
Ingrediƫnten
- 2 handjes gemengde sla
- 8 mini groene asperges
- 1/4 stuks rode ui
- 8 cherry tomaten
- 1/4 stuks komkommer
- 1 plak geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- 1 scheut ketjap
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamico stroop
- 1 theelepel honing
Instructies
- Pak een salade bak en doe daar twee handen gemengde sla in
- Zet de koekenpan aan op hoog vuur, doe er wat olie in en bak de asperges 5 minuten
- Voeg daarna een scheut ketjap toe
- Leg de asperges op een apart bord
- Snij ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk in dunne reepjes
- Snij de cherry tomaten door de helft
- Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij de komkommer in halve maantjes
- Leg de tomaatjes en de komkommer over de sla heen, vervolgens de rode ui en de asperges
- Zet dezelfde koekenpan opnieuw aan, doe er wat olijfolie in
- Bak de geitenkaas ongeveer 2 minuten, draai hem dan om, doe wat honing op de kant die al gebakken is en laat hem nog 2 minuten in de pan, voeg de pijnboompitten ook toe aan de koekenpan
- Maak ondertussen de dressing van 1 eetlepel balsamico stroop gemengd met olijfolie en sprenkel dit over de salade heen
- Als de geitenkaas klaar is leg je hem over de salade heen met de pijnboompitten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!