Gebakken geitenkaas salade

Hier mag je mij voor wakker maken!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Vegatarisch
Keuken: Frans
Trefwoord: Bijgerecht, Geitenkaas, gezond, Lunch, Vegatarisch, voorgerecht
Porties: 1 persoon

Equipment

  • Salade kom
  • Koekenpan
  • snijplank
  • mes

Ingrediƫnten

  • 2 handjes gemengde sla
  • 8 mini groene asperges
  • 1/4 stuks rode ui
  • 8 cherry tomaten
  • 1/4 stuks komkommer
  • 1 plak geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 scheut ketjap
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel balsamico stroop
  • 1 theelepel honing

Instructies

  • Pak een salade bak en doe daar twee handen gemengde sla in
  • Zet de koekenpan aan op hoog vuur, doe er wat olie in en bak de asperges 5 minuten
  • Voeg daarna een scheut ketjap toe
  • Leg de asperges op een apart bord
  • Snij ondertussen de rode ui zo fijn mogelijk in dunne reepjes
  • Snij de cherry tomaten door de helft
  • Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij de komkommer in halve maantjes
  • Leg de tomaatjes en de komkommer over de sla heen, vervolgens de rode ui en de asperges
  • Zet dezelfde koekenpan opnieuw aan, doe er wat olijfolie in
  • Bak de geitenkaas ongeveer 2 minuten, draai hem dan om, doe wat honing op de kant die al gebakken is en laat hem nog 2 minuten in de pan, voeg de pijnboompitten ook toe aan de koekenpan
  • Maak ondertussen de dressing van 1 eetlepel balsamico stroop gemengd met olijfolie en sprenkel dit over de salade heen
  • Als de geitenkaas klaar is leg je hem over de salade heen met de pijnboompitten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!