Frisse Aardappelsalade
Frisse aardapelsalade, bijgerecht
Voorbereidingstijd5 minuten min
Active Time25 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Dinner
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Natalie VIjfhuizen
- 500 gram kriel in schil
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel zure room
- 1/2 citroen sap van een halve citroen
- 1 theelepel dille
- 5 stuks lente-ui
- 5 stuks augurkjes
- snuf herbamare toevoegen naar eigen smaak
Snijd de aardappeltjes door de midden
Breng een middelgrote pan water aan de kook
Snij ondertussen de lente-ui en augurkjes fijn
Roer de lente-ui en augurk door de mayonaise en de zure room
Breng op smaak met citroensap, herbamare en dille
Roer de lauwwarme aardappels door het mengsel heen
Serveer de salade met eventueel nog wat lente-ui en dille