Hola allemaal! Super leuk dat jullie vandaag een week lang aanschuiven bij mij aan tafel, dat jullie mee mogen lezen wat ik allemaal eet in mijn food diary! Ik ben Annelot, moeder van Dante die een echte 5 jarige kleuter puber is en ik ben getrouwd met Matias. Wij wonen nu in Uruguay in Zuid Amerika waar mijn man vandaan komt, maar wij hebben ook in Argentinie, Colombia en af en toe weer in Nederland gewoond. Voor het werk van mijn man moeten wij altijd onze koffers paraat houden en gaan en staan waar hij zijn werk heeft, 1 groot avontuur dus! Ik ben dol op koken en bakken ( en vooral het eten van alles) Pakjes en zakjes bestond bijna niet bij ons thuis vroeger en ik heb van mijn moeder de liefde voor koken en om zoveel mogelijk alles zelf te maken echt mee gekregen. Sinds ik in het buitenland woon is alles zelf maken alleen nog maar meer geworden omdat veel dingen hier gewoon niet te krijgen zijn ( zoals frikandel speciaal OMG!!) Dus dan is de enige optie zelf maken. 

Geloof je mij als ik je vertel dat er altijd sowieso 1 grote koffer vanuit NL met mij mee terug gaat die stamp vol zit met allemaal etenswaar die ik in NL wel kan kopen maar in het buitenland niet?… of geloof je mij als ik zeg dat ik een keer 16 frikandellen bevroren gevacumeerd mee heb gesmokkeld in mijn bagage naar Uruguay? Dat ik altijd waar we naar toe gaan in het buitenland eerst van te voren het supermarkt aanbod, horeca aanbod etc check om te zien wat ik kan proeven/proberen/kopen ? Dat ik als 30 jarige nog altijd als een kind in een snoepwinkel ben en echt veel te veel geld uitgeef in snoepwinkels aan al het snoepgoed dat ik nog niet ken maar wil proberen? Dat mijn man echt gek van mij wordt omdat ik veel te lang in buitenlandse supermarkten rondstruin? Nou ik kan nog wel even doorgaan, maar het is duidelijk. De eerste indruk van mij, ik hou van werkelijk waar alles rondom eten! Voor nu, have fun met mijn food diary!

ik vermeld het niet specifiek maar ik drink elke dag tussendoor altijd water met prik. water drinken wij hier niet uit de kraan en ik hou gewoon meer van water met prik.

Maandag

Om 10:00 neem ik een glaasje verse sinaasappelsap. Ik eet eigenlijk nooit voor 12:00, een soort van onbedoeld intermitting fasting maar om eerlijk te zijn ben ik gewoon niet een echt ontbijter.. Nooit geweest en nog altijd niet geworden ( behalve op zondag of bij een hotel ontbijt;))

Om 13:00 eten we met zijn allen tosti’s! Ik maak van mijn eigen gebakken zuurdesem brood een simpele pan kaas tosti, heerlijk! Ik neem er ketchup bij ondanks dat ik echt team curry bij de tosti ben maar aangezien ik bijna geen curry meer over heb hier en ik graag dat laatste restje bewaar voor als ik nog frikandellen ga maken, dus Sja keuzes maken hé ;). Ik drink er een groot glas water met prik en citroen schijfje erbij.

15:30 neem ik een grote cappuccino en ik eet er een klein appeltje en snack ik ook nog een halve komkommer

Om 17:00 neem ik 2 oldtimer dropjes, de laatste uit het pak hier (huilen!) het groene pak is mijn favo van de oldtimer drop! Heb jij een favoriet?

18:00 neem ik een grote kop pickwick winter thee, Yep ik heb een voorraadje hier want al jaaaren lang is de pickwick winter & herfst thee mijn favoriet! Ik eet er 2 bruine rijstwafels bij met mijn eigen gemaakte zonnebloem pasta en wat sriracha erop.

Maandag is altijd een beetje restjes dag bij ons thuis omdat ik pas op dinsdag de weekboodschappen doe. We eten rond 19:30 chili con carne uit de vriezer met rijst. Dante zit in zijn – dat lust ik niet- fase dus hij laat de chili con carne voornamelijk liggen en eet alleen rijst.

Het is 21:30 en ik neem nog een kopje thee en 2 stukjes tony chocolony pecan caramel melk

Dinsdag

Ik start mijn dag om 12:15 met een cappuccino en een appel eet ik daarbij.

Om 13:30 ga ik lunchen. De lunch bestaat vandaag uit een wrap met gerookte kalkoen filet, kaas, rucola, tomaatjes en een gekookt eitje, Ik heb ook wat mayonaise nog op de wrap gesmeerd. Ik neem er nog een salade bij van rucola, cherry tomaatjes, gegrilde courgette en wat parmezaanse kaas bij en ik eet als ‘’toetje” een nectarine en ook hier weer, drink ik een groot glas water met prik met wat schijfjes citroen

Om 16:45  krijg ik een beetje een snack trek. Ik neem 2 citroen wafel koekje en ik proef een halve gehaktbal die voor vanavond op het menu staat.

18:30 het eten is nog niet klaar maar ik heb al wel honger dus ik eet nog voordat we aan tafel gaan de andere helft van de gehaktbal die ik vanmiddag had geproefd.

19:30 Dinner time! Vroeg voor Uruguayaanse begrippen. We eten gehaktballen met daarbij een tray bake waar ik pompoen, zoete aardappel, mais, bietjes en gewone aardappel bij had gedaan met simpel wat olijfolie, zeezout , gerookte paprika poeder en wat stukjes knoflook. Ik neem ook flink wat dijon mosterd bij de gehaktbal

Om 21:15 kruip ik in bed met een dienblad vol lekkers. Een grote pot pickwick winter thee, Tony chocolony, een klein bakje met yoghurt en granola en nog 1 kerst schuimpje. Maar Ik zit toch voller dan ik dacht nog van het avond eten dus mijn yoghurt gaat maar voor de helft op en het kerst schuimpje laat ik liggen. De Tony chocolony is trouwens wel helemaal op ( ofcourse! 😉 )

Donderdag

Doordat ik de hele ochtend bezig ben met croissants maken ( mijn 3e poging van zelf maken!) vergeet ik helemaal te eten en eet ik pas voor het eerst om 14:00 . ik eet een croissantje die vers uit de oven komen en yes!! Ze zijn lekkerrrrr en eindelijk goed gelukt, ik ben happy!

Om 16:30 neem ik een cappuccino met een appel en een nectarine en ik eet nog een half croissantje.. is toch zonde als ik ze laat liggen tot morgen ;).

Om 20:30 eten we pas omdat we allemaal een drukke avond planning hadden. We eten vandaag een buddha bowl. Ik heb alles wat erin gaat zo ongeveer zelf gemaakt, zoals de baba ganoush, knoflooksaus, hummus, falafel, ingelegde rode ui.. en dan wat ik niet zelf heb gemaakt maar er ook in gaat is couscous, komkommer, paprika, lente uit, feta kaas en sriracha. Ik drink er 1 glaasje cola Zero bij. Wist je trouwens dat je de beste falafel zelf maakt door gedroogde kikkererwten te gebruiken en echt absoluut niet de kikkererwten uit blik?!

21:44 ik drink een grote kop winter pickwick thee. Het was vandaag een regenachtige dag dus deze thee past perfect bij een dag zoals vandaag.

Vrijdag

Voor het eerst deze week eet ik wat in de ochtend! We waren vroeg en om 08:00 eet ik een croissantje van gisteren met nog een nectarine erbij en 2 grote koppen thee, dit keer heb ik de herfst thee van pickwick!

Tegen 13:00 eten we lunch, ik maak een wrap met gesmolten kaas, gerookte kalkoen filet, tomaatjes, rucola, zacht gekookt eitje, ingelegde rode ui en ik doe er sweet chili saus op. Ik drink er een grote cappuccino bij en eet nog een appel.

Ik eet met Dante om 15:00 3 kleine. citroen wafel koekjes p.p .. het is net lucht die koekjes maar toch af en toe lekker, ook eet ik een banaan.

Om 17:00 probeer ik een REEL te maken van hoe ik falafel maak en dus kook ik alvast wat om op de foto te zetten. Ik eet dan 4 falafels los op en dip die in de sweet chili saus.

19:00 dinner time! We eten eigenlijk bijna hetzelfde als gisteren, falafel dus. Maar we doen het vandaag op plat brood dat ik heb gemaakt, heerlijk! Het zit tussen een pita & een wrap in. Ik eet er 2 van die belegd zijn met zo ongeveer alles wat we nog hebben van gisteren van de buddha bowl

Ik drink om 22:15 nog en glas cola zero omdat ik dorst heb voor iets met een smaakje en ik eet er een plakje gebakken bananenbrood bij die echt net vers uit de oven komt. de bananen waren zo rijp waren dat ze ongeveer al van zichzelf puree waren geworden dus ik dacht nu hupsakee bakken maar.

Zaterdag

Ik ontbijt vandaag om 12:00 met 1 plakje bananenbrood en ik heb een kop koffie erbij.

Om 13:00 wanneer mijn zuurdesembrood uit de oven komt eet ik een stukje daarvan die ik beleg met feta kaas, ingelegde rode ui en wat zelf gemaakte gedroogde tomaatjes, helaas ben ik niet helemaal tevreden met mijn brood ( en dat gebeurt mij bijna nooit dat het mislukt!) dus van de rest van het brood maak ik croutons. Die ik vervolgens vergat in de oven en nu zwart zijn geworden haha

Om 14:00 eet ik lunch en dat zijn leftovers van gisteren oftewel een platbrood met 4 falafels en garnering. Ik drink er 2 glazen water met prik en citroenschijfjes bij 

16:30 drink ik een grote cappuccino en neem ik nog een plak bananenbrood erbij. Hij is echt lekker maar niet zo’n healthy versie hoor! Gewoon met suiker en alles 😉

We eten vanavond echt feel good food. Ik heb een hele kip in mijn braadpan in de oven gedaan samen met patatjes en nog pompoen en een hele maiskolf per persoon

Zondag

Zondag, rommeldag, ik neem teveel hooi op mijn vork in de keuken ( iets met altijd alles zelf willen maken ..) en ik besef dat ik helemaal niet heb gegeten tot 15:00 . Ik had mijn croissantjes van afgelopen week ingevroren en vandaag afgebakken en ook nog 2 zuurdesem broden gebakken. Ik eet 2 kleine croissants en het ‘kontje’ van mijn zuurdesem brood met wat gezouten roomboter en ik drink er een groot glas water bij.

We hebben om 17:00 bezoek van mijn schoonouders en samen met hun drink ik een koffie en eten we de laatste plakjes bananenbrood en ik heb ook nog een glas maracuja sap om te drinken.

Tegen 20:30 besluiten om met zn allen te eten ( welkom in Zuid Amerika waar alles last minute, heel spontaan gebeurd. Je kookt hier dus ook altijd voor een extra gast want you never know of er iemand komt of blijft plakken met eten;)) Ik heb gelukkig best veel left overs van gisteren en zo hoefde ik niet ineens het al bedachte menu te veranderen. We eten coleslaw a la KFC stijl en ik heb brioche burger buns gemaakt om de kip van gisteren op te doen met cheddar kaas, augurk, coleslaw, ingelegde rode ui etc, een soort van pulled chicken burger! En we eten er weer patatjes uit de oven bij omdat ik daar nog een zak van in de vriezer had liggen.

Om 22:00 wanneer we weer alleen zijn eten we nog een halve bak ijs met zn drietjes van haagen dasz karamel speculoos.

Maandag

Omdat ik woensdag had overgeslagen plak ik de maandag er nog bij. Dit is wel echt de laatste dag van mijn food diary;)

We beginnen de ochtend om 10:15 met een cappuccino en ik eet er yoghurt met appel, granola en een banaan bij.

Om 13:00 ga ik naar buiten met Dante en omdat die wat gemotiveerd moest worden om naar buiten te gaan kregen wij -hupganaarbuitengeld- van mijn moeder. Oftewel een kleinigheidje om een ijsje te kopen. Dante en ik eten beide een ijs sandwich wat gewoon een plak vanille ijs is met een zacht chocolade koekje erom heen. Ook hebben we een mini cola zero ( kids formaat) waar ik 2 slokjes van heb genomen.

17:00 wij eten laat vanavond omdat er gevoetbald word dus ik neem nu een broodje. Ik rooster 1 plak zuurdesem brood en doe daar feta kaas, ingelegde rode ui en mijn zongedroogde tomaatjes met tijm op. Deze combi is echt lekkerder dan ik dacht !

Het is 19:30 en we gaan avond eten. Ik heb van het karkas van de kip een soort Aziatische soep gemaakt ( ja, je ziet het.. ik probeer altijd zoveel mogelijk uit 1 hoofd ingredient te halen. Soort van 1 keer koken, 3x eten) Heel simpel is de soep want naast het karkas van de kip gooi ik er alleen maar gekarameliseerde ui, soja saus, water, pepertjes, champignons, knoflook en nog wat meer kruiden in in de basis soep. We eten de soep met Udon noodles, paksoi en een zacht gekookt eitje en ik gooi er een lading Sichuan peper en Sriracha in. En als toetje eten we de bak haagen dasz met zijn drietjes leeg.

Ik sluit de dag af met een glaasje Southern comfort, het voelt als een zondag vandaag terwijl de nieuwe week al is begonnen! Ik proost op een nieuwe week!

Leuk dat ik jullie een kijkje mocht geven in wat/hoe ik eet. Je ziet het, ik maak heel veel zelf, soms een beetje teveel en word ik ook gek van mijzelf maar gelukkig, meestal vind ik het leuker dan niet leuk! Ook maak ik veel zelf omdat Dante allergisch is voor pinda’s en noten en dus heel veel niet mag hebben, dan is zelf maken gewoon de beste oplossing.

Wat ik ook altijd een leuke uitdaging hier in Uruguay vind is om zo goedkoop mogelijk maar zo lekker mogelijk te eten, dit zie je terug in dat ik bijv. 1 (hoofd)ingrediënt koop zoals de kip, en daar 3 gerechten mee maak. Of dat ik bijv. de ingelegde rode ui voor en de falafel, buddha bowl en de kip burgers gebruik! Uruguay is een duur land betreft boodschappen doen dus des te leuker als ik lekker kan blijven koken maar wel slim omga met wat we uitgeven!  Ik hoop dat jullie het leuk vonden dit kijkje bij ons thuis in de ‘keuken’ en wie weet tot de volgende keer!