Hallo allemaal! Ik ben @Elisemilou en woon samen met mijn man Arjen en onze drie kinderen in Amsterdam. We eten overwegend vega en vaak ook vegan. We zijn niet super strikt, houden een balans aan waar we ons goed bij voelen. Als ik een lekker recept online zie, probeer ik het aan te passen zodat het een plantaardige maaltijd wordt. Er zijn zoveel alternatieven tegenwoordig! Maar ik kan ook genieten van een lekker stuk ‘echte’ taart hoor! 

Maandag

08:00 uur: als ontbijt eet ik spelt-bananenpannenkoekjes met amandelpasta en aardbeien. Die bak ik niet zelf, die koop ik kant en klaar bij de supermarkt. Scheelt weer tijd. Notenpasta’s vind ik echt een hele fijne voor extra calorieën, iets wat ik goed kan gebruiken omdat ik borstvoeding geef.

 

Als tussendoortje eet ik wat dadels en cashewnoten.

 

12:30 uur: Tijd voor lunch! Voor de lunch heb ik zoete aardappelsoep en bruin brood met geitenkaas.

 

Tussendoor eet ik chocola en maiswafels zonder iets erop

 

18:00 uur: er staan vanavond er taco’s met vegan gehakt, kidneybonen en avocado/koriander/limoen topping op het menu!

Ik drink de hele dag door water

 

 

Dinsdag

Het is 08:00 uur en ik maak een smoothie van bevroren frambozen, banaan, havermelk en soja yoghurt. Hier doe ik ook nog wat extra havermout doorheen. Daarbij eet ik twee sneetjes getoast mueslibrood met plantaardige boter.

Voor de lunch bakken we een diepgevroren brood af. Heerlijk! Warm, vers brood met een knapperige korst! Dit eet ik met geitenkaas en pesto met wat sla. 

Als tussendoortje warm ik wat nasi op die we nog hadden van zondag. Ik ben gek op een warme lunch, het liefst eet ik elke dag leftovers als lunch.

18:30 uur: tijd voor avond eten! Ik maak een green goddess salad. Dit recept heb ik onlangs ontdekt en sindsdien hebben we het al super vaak gemaakt. Zó lekker.

Ik drink de hele dag door water

 

 

 

Woensdag

Als ontbijt eet ik een bakje soja yoghurt met banaan, appel, mandarijn en cashew noten.

 

10:30 uur: Als tussendoortje bak ik een kaneelbroodje af, daarbij drink ik rooibos thee. Ik drink eigenlijk elke dag alleen maar thee :-).

 

12:00 uur: voor de lunch maak ik een wrap met vega gyros, vegan mayonnaise, tomaat en sla. Ik bak de wrap nog even in de pan zodat hij lekker knapperig wordt!

 

Rond 15:00 uur maak ik Natalie’s sushi salade, zo lekker! Arjen eet bij een vriend en er zijn geen boodschappen gehaald, dus ik bestel patatjes met de kinderen voor het avondeten. Daar neem ik een vega-kroketje bij. En een milkshake!

Donderdag

Mijn borstvoeding kan wel een boost gebruiken, Louis is veel aan het drinken. Dus ik maak havermoutpap met lijnzaad en banaan, ik doe er een beetje honing overheen voor de smaak.

 

Rond 10:00 uur eet ik twee plakjes vegan bananenbrood, deze bestel ik online en heb ik het liefst standaard in huis.

 

Voor de lunch eet ik een kleine spinazie quiche, ook deze heb ik gekocht en hoef ik dus alleen maar af te bakken.

 

Tussendoor eten we een stukje cheesecake.

 

Met het avondeten maakt Arjen een aardappelgratin, we gebruiken havermelk voor erdoorheen en gewone kaas voor eroverheen omdat dat toch het lekkerst is. Erbij eten we een bietensalade met geitenkaas, balsamico en geroosterde pompoenpitten en vega kip ‘drumsticks’.

Vrijdag

Als ontbijt eten we afbak croissantjes. Ook deze hebben wij bijna altijd in de vriezer liggen. Tussendoor eet ik bananenbrood.

 

Het is 12:00 uur en tijd voor lunch. Ik eet een tosti met vegan kaas en een gebakken eitje. Later op de middag, rond een uur of 15:00 uur eet ik nog wat paprika maiswafels met haverspread en tuinkers.

 

Voor het avondeten maken we lekker zalm met groene asperges in de oven met een sausje van hot sauce/citroen/olijfolie, super lekker. Daarbij eten we gebakken aardappeltjes.

 

En als de kinderen op bed liggen eten we regelmatig een reep chocolade of een zak chips. Maar Louis is erg onrustig deze week en Arjen draait nachtdiensten, dus lig ik er steeds al vroeg in. En dat is misschien maar beter ook haha.