Hoi! Ik ben @lizetgreve, bijna 35  jaar en woon samen met mijn vriend Tommie (34) en kinderen Zoë (6) en Vic (bijna 4) in Naarden. Goed om te weten dat ik mega mijn best aan het doen ben om mijn gezonde leven weer op te pakken. In November en December was mijn basis nog steeds vrij gezond, maar vulde ik het aan met pepernoten, chips, kerstkransjes, borrelsnacks, kroketten, mc Donalds en heel veel wijn en kaas. Gevolg: 3 kilo zwaarder, heel veel buikpijn en vocht, moe en weinig zin om actief te doen. Was wel heel gezellig, maar niet houdbaar. Ik ga slecht op tarwe en lactose, ik krijg er heel veel buikpijn van en hou mega veel vocht vast. Dus ik probeer dat zo min mogelijk te eten. Na een detox weer op het rechte pad! En dat betekent: Doordeweeks doe ik een beetje normaal en in het weekend is er ruimte voor borrel. Ik zorg ervoor dat ik nooit honger heb en eet wat er in huis is. Ik kan absoluut wel wat meer variëren, maak ik veel te weinig tijd voor. Heeft ook een beetje met de kindjes te maken. Ik haal vooral in huis wat zij lekker vinden en goed eten. Ze eten ’s avonds altijd gewoon mee, we (correctie Tommie, ik kook zelden en ben meer van de lunch en tussendoortjes) koken niet allerlei verschillende dingen. Bewegen deed ik ook vrij weinig het afgelopen jaar en daar heb ik ook verandering in gebracht. Iedere dag minimaal 10000 stappen en dat lukt! Regelmatig sporten lukt nog niet, dus heb gezocht naar iets wat wel haalbaar is. 

Donderdag

Ik start de dag om 9.00 uur met een glas water en mijn gebruikelijke ontbijt. Drie scheppen lactosevrije kwark, beetje honing, hele banaan en walnotenOver een paar weken heb ik vast weer een ander lievelings ontbijt. Gaat altijd zo. Om 10.30 uur neem ik nog een Dubbele espresso.

14.00: drie glutenvrije Wasa crackers met hummus, kipfilet en een halve avocado. Plus een schaaltje komkommer en snoeptomaten en een groot glas water.

15.00 uur: Een handje noten (ongezouten en ongebrand) en 2 gedroogde abrikoosjes

16.00 uur: 2 appels 

16.30 uur: Mega honger. Gebroken nacht achter de rug, dan heb ik rond 16.00 uur altijd een mega dip. Dus ik eet 3 rijstwafels met kaas en neem nog een enkele espresso voor een extra boost.

18.30 uur: Mijn schoonmoeder heeft gekookt en we eten een mix van bonen, groenten, spekjes en worst. Ik neem weer een inimini cornetto als toetje.

20.00 uur: Verse gemberthee, 1 blokje lievelings chocola en 2 fudge.

Verder overdag veel water en thee.

Vrijdag

Ik start de dag om 9.00 uur met twee grote glazen verse gember thee. Vervolgens om 10.30 uur drie scheppen lactosevrije kwark, beetje honing, halve mango, halve banaan en walnoten. En om 10.50 uur nog een dubbele espresso

Om 12.00 uur eet ik een appel en om 13.00 uur glutenvrije cracker (van Wasa) met een halve avocado en een gekookt ei. Een glutenvrije cracker met hummus en kipfilet. Bakje snoeptomaten. De andere helft van de avocado eet ik samen met Vic op. Ik drink er een groot glas water bij. 

Om 15.30 uur probeer ik weer een andere snack van Graze uit. Chocolate vanilla. Heel lekker ook! En ik eet ook 2 gedroogde abrikoosjes samen met Zoë en Vic. 

Om 17.00 uur wandel ik met de kids naar de supermarkt. Ze mochten iets gezonds en iets ongezonds uitkiezen voor de borrel. Het gezonde is watermeloen geworden en eet ik samen met ze op.

Het is 18.00 uur en ik ga opruimen en heb ik de kindjes met snacks en de ipad in bed gegooid. FEEST! We gaan borrelen in bed. Ik eet 4 oven bitterballen met mosterd en vergeet wijn voor mezelf in te schenken (domdom).

Om 19:00 uur eet ik een broodje hamburger! Ik eet één ruig (vega) burger op een glutenvrij ciabatta broodje met mayo, ketchup, komkommer en tomaat. 

Het is 22.00 uur, tijd voor Wodka, met spa rood, citroensap en ijs. 2 snoepjes en glutenvrije crackers van Schär. Heel karig, maar vind die droge crackers dus heel lekker, haha. In december deed ik daar natuurlijk een hele brie op.

Zaterdag

Ik start weer om 9.00 uur met thee en 3 scheppen lactosevrije kwark, beetje honing, hele banaan en walnoten.

Om 12.00 uur een bakje snoeptomaten, 2 tarwevrije roggebroodjes met roomboter en kaas. Roggebrood van  Smaakt is de enige lekkere tarwevrije die ik kon vinden. Plus een dubbele espresso en water.

Dan om 15.45 uur een handje notenmix (ongebrand en ongezouten) en een appel. En om 16:50 uur een cappucino met dubbele shot koffie en halfvolle melk. (lactosevrije melk was op) en glutenvrije crackers van Schär.

17.45 uur neem ik twee glazen witte wijn, 3 vega (oven)bitterballen en 2 niet vega (oven)bitterballen met mosterd.

Om 20:00 uur eten we curry (verspakket van de appie, vet lekker)

 Als de kids in bed liggen, neem ik om 22.30 uur nog een glas witte wijn, 2 fudge en chocola.

En natuurlijk weer heel veel water en thee gedurende de dag! 

Zondag

Ik start de dag om 11.00 uur met drie scheppen lactosevrije kwark (ik ben erg origineel in mijn ontbijt zoals jullie zien) met een beetje honing, een hele banaan en walnoten.En ik deel een pakje glutenvrije koekjes met Zoë en Vic. (Digestive van Schär). Rond 11.30 uur neem ik nog een enkele espresso.

We gaan naar het bos, dus durf niet zo veel te drinken, anders moet ik na 3 stappen al plassen. Koffie niet geskipt, is beter voor de wereld. Zo lastig dat je bijna nergens meer kan plassen! En ben geen type om wild te plassen (doe ik alleen als het donker is en ik super lam ben. Goeie oude tijd.)

We halen thee en lekkers bij de Eendracht in Blaricum (tip als je in de buurt woont. En blijkbaar mag je daar nog wel plassen!) ikzelf neem alleen thee. Voor we naar huis fietsen eet ik nog 2 gedroogde abrikoosjes. 

Het is 14:45 uur en we zijn weer thuis en ik ga bijna out van de honger! Ik eet een appel en maak 2 glutenvrije rozijnenbroodjes met roomboter en kaas klaar. Door de honger zie ik een halve boterham verder dat er schimmel zit op het broodje dat ik aan het eten ben, dus gooi de andere helft weg. Broodje wat nog over is is zonder schimmel gelukkig. Daarna nog drie wasa Glutenvrije crackers met hummus en kipfilet gegeten. Om 15:45 uur nog een dubbele espresso

Rond 16.00 uur neem ik een handje ongebrande en ongezouten notenmix

Het is 17.00 uur en we gaan naar de speeltuin en halen thee en snacks to go bij het Vesting Hotel. Ik eet 3 kaasstengels en de rest wordt voor ik het in de gaten heb gejat door de kids. Als het 18.30 uur is eten we pandan rijst, boontjes sajoer en babi ketjap en een ini mini cornetto als toetje (is top voor de kids)

De kids liggen. Het is 20:15 uur en ik drink gember thee met mijn ievelings chocola (2 blokjes) en 2 snoepjes.

 

Maandag

9.00 uur ik begin met water en om 9.15 uur ontbijt ik met drie scheppen lactose vrije kwark, beetje honing, halve banaan en ik maak het laatste beetje holy plant based food granola (nuts&seeds) op. Rond 9.30 uur verse gember en kurkuma thee en om 10:00 uur dubbele espresso. Lurken for life! Om 11.45 uur verse gember/kurkuma thee en een schaaltje snoeptomaten. 

12:45 uur Anderhalve tomaat (moesten op!) en 2 glutenvrije rozijnen broodjes (van Albert Heijn, glutenvrij) met roomboter en kaas. Een glas water en een verse gember thee. 

 Rond 15.15 uur krijg ik mega honger. Ik heb een heel pakket van Graze thuis gekregen om uit te proberen. Niet glutenvrij, maar wel heel lekker. Ik heb de Graze honey cinnamon protein oat bites gegeten. Ook nog 2 gedroogde abrikoosjes en een handje ongezouten en ongebrande notenmix. Om 16.45 uur eet ik nog twee appels en een pakje glutenvrije crackers van Schär (die ik altijd moet delen met de kids)

Om 18.15 uur eten we Mie met een mix van gesneden groenten, kip, ei, ketjap en chilisaus. Niet glutenvrij, dus wel een beetje buikpijn. De kindjes vinden dit recept van oma heel lekker, dus we eten het geregeld. Heb nog geen lekkere glutenvrije mie ontdekt. Dus mocht je iets weten? Let me know!

Om 20.30 uur neem ik gember thee en pure chocola met sinaasappel. Zooo lekker!! Lindt orange intense. Ik kan me inhouden en neem 1 stukje. Ik heb  het ‘geluk’ dat ik super misselijk word als ik te veel chocola eet. 

Verder drink ik de hele dag door heel veel thee en water!