Bedankt lieve Natalie voor het vragen naar mijn eetdagboekje. Wat ik al wel wist, maar nog eens bevestigd wordt, is dat ik vrij laat op gang kom. Ik sta tussen 8:00u en 8:30u op, na het douchen drink ik meteen koffie maar dan heb ik nog geen eetlust. Dat is al mijn hele leven zo, ik ben geen vroege ontbijter. Lekker eten is bij mij prioriteit nummer 1, gevarieerd en gezond eten komen daarna. Ik ben geen vegetariër of vegan maar probeer hier voor mezelf een fijne balans in te vinden. Ik heb alleen koffie en chocomelk meegenomen in dit eetdagboekje. Ik drink verder water, thee of limonade gedurende de dag.
Volg je Lynn al op instagram?
Maandag
Ik start de dag om 9:00 uur met koffie en een scheutje halfvolle melk
Om 11:00 uur volgt mijn ontbijt; een smoothie met banaan, sinaasappelsap, havermout en bevroren mango
13:30 uur. Tijd voor lunch! Spinaziepannenkoek met smashed avocado en feta.
Rond 16:00 uur nog een handje van ‘De Beste Drop Ooit’
En om 19:30 uur eet ik Shakshuka
21:30 uur, mijn toetje is Chocomelk met slagroom
Dinsdag
We starten de dag om 8:30 uur met koffie, zwart
11:00 uur: Granolagebakje met Griekse yoghurt en fruit
Om 14:00 uur eet ik twee dunne volkoren crackers met grillworst en mosterdmayonaise
En om 16:00 uur is het tijd voor een Cappuccino met haverdrink
Dinnertime om 19:00 uur: Pasta Burrata
En om 21:30 uur eet ik 3 spritsen met chocolade
Woensdag
9:00 uur, mooie tijd voor koffie met een scheutje halfvolle melk
Om 11:00 uur drink ik een smoothie met spinazie, sinaasappelsap, banaan en havermout
Om 13:00 uur eet ik toast met avocado, feta, kalamata olijven, kiemgroenten
Rond 16:00 uur een plakje Lemon Poppy cake
19:30 uur dinnertime: Tom Kah Kung soep met noodles
Om 21:30 uur Chocomelk met slagroom
Donderdag
Om 08:00 uur neem ik een kopje koffie met een scheutje halfvolle melk
Rond 11:00 uur Smoothie: sinaasappelsap, banaan, havermout, bevroren mango
13:30 uur: Recept: Toast met ricotta, jam, en iberico ham
Om 16:00 uur maak ik een snackplankje (framboos, blauwe bes, propercorn)
20:00 uur, dinner time! Homemade falafel met zoete aardappel frietjes uit de oven
Donderdag
Om 08:00 uur neem ik een kopje koffie met een scheutje halfvolle melk
Rond 11:00 uur Smoothie: sinaasappelsap, banaan, havermout, bevroren mango
13:30 uur: Recept: Toast met ricotta, jam, en iberico ham
Om 16:00 uur maak ik een snackplankje (framboos, blauwe bes, propercorn)
20:00 uur, dinner time! Homemade falafel met zoete aardappel frietjes uit de oven
Vrijdag
9:00 uur: koffie met een scheutje halfvolle melk
11:00 uur; ik maak Scrambled eggs, met trostomaatjes, groene aspergetips en vinaigrette
Rond 15:00 uur nog twee volkoren crackers met kaas en augurk
En om 19:30 uur maak ik Melanzana alla Parmagiani
21:30 uur, tijd voor een borrelplankje: camembert uit de oven met rozemarijn en honing, iberico fuet, olijfjes, chipjes, bramen, toastjes, pistachenoten
Lynn deelt nog wat van haar recepten met ons, en mocht je meer van haar willen uitproberen; zij lanceert aanstaande zondag (27 juni!) ”Met Lynn de Zomer in!”. Haar 25 favoriete zomerse gerechtjes, ik heb nu al trek!
Recept Tom Kha Kung soep
Ingrediënten:
(Voor 4 personen)
- 2 stengels citroengras
- 1 tl geraspte gember
- 3 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 300 gram paddenstoelenmix
- 400 ml kokosmelk
- 800 ml kippenbouillon
- 200 gram gepelde garnalen (rauw)
- 100 gram udon noedels
- 2 el oestersaus
- 2 el vissaus
- 1/2 el kokosbloemsuiker / bruine basterdsuiker
- 1 limoen
- Olijfolie
- Garnering: sesamolie, koriander, rode peper
- Verwijder de bovenste 3 cm van de stengels citroengras, kneus de rest van de stengel (door er sneetjes in te maken). Snijd de stengels in een aantal grote stukken van 5 cm en fruit deze samen met de gesnipperde ui, knoflook en geraspte gember aan in een pan olijfolie. Je kunt het citroengras niet eten.
- Giet de bouillon in de pan. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes en voeg deze hier aan toe. Roer daarna de kokosmelk door de soep heen.
- Voeg als laatst de oestersaus, vissaus, suiker, sap en rasp van een halve limoen en de garnalen toe aan de soep. Kook de udon noedels en voeg deze aan de soep toe.
- Serveer de Tom Kha Kung met koriander, rode chili peper en een scheutje sesamolie.
Recept toast met ricotta en eberico ham
Toast met ricotta, jam en iberico ham
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
- 4 sneetjes brood
- 50 gram ricotta
- 1 el jam
- 4 plakjes iberico ham
- 1 citroen
- 10 gram basilicum
- Olijfolie extra vierge
- Peper en zout
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Besmeer de toast royaal met ricotta.
- Top de toast af met ibercio ham, citroenrasp, peper, zout, fijngehakte basilicum en olijf olie extra vierge.