Ik ben Annelijn @dappermaentje. Ik woon met mijn vriend en onze kinderen Maen en Dapper in het centrum van Amsterdam.  Ik ben niet echt een foodie. Kook op gevoel en volg geen recepten. Bestel eigenlijk iets te vaak. Tel geen calorieën word enorm gelukkig van lekker eten en gezelligheid aan tafel Dat laatste is een beetje een dingetje want we eten hier vaak niet met zijn allen omdat mijn vriend dat niet redt met zijn werk.  Als ik een gevulde ijskast heb kan ik genieten van koken en het zien als een moment van rust / voor mezelf, ik kook dus het liefst op gevoel en zonder meten en wegen. 

Sinds kinderen die zogenaamd met de pot zouden moeten kunnen mee eten ben ik zonder twijfel minder gemotiveerd om veel tijd in de keuken door te brengen. Ik heb een paar kids meals die iedere week opnieuw op het menu staan. Bestellen ben ik niet vies van zeker hier in Amsterdam is dat namelijk een feest 

Dus hier volgt een week verslag waarin ik met jullie deel wat ik op een dag eet,  ‘’recepten’’  en favoriete restaurants.

Volg je Annelijn al op instagram?

Maandag

08:00 uur: Koffie , Gingershot 

( Ontbijten is niet mijn lievelings als ik boterhammen smeer voor de kids moet ik er nog niet aan denken iets te eten 

10:30 Stukje bananenbrood 

12:30 uur: Lunchtime ik ben verslaafd aan groene sapjes en eet iedere dag wat anders wat maakt vaak niet uit! 

15:30 Tussendoor gaat het helemaal fout met kaneelbroodjes en Maltesers 

18:30  uur: Pasta pistachio

Ik maak de pesto zelf 

  • Parmezaanse kaas (half stuk)
  • Pistache noten ( heel zakje)
  • Basilicum (5 takjes)
  • Kookroom ( flinke scheut)
  • Scheutje olijfolie

Ik doe er vaak een handje spinazie of avocado doorheen zodat de kinderen dat per ongeluk eten ; )

De kinderen eten pesto hier het liefst met pipe rigate 

20:00 Na 8 uur probeer ik van zo tm do meestal niet meer te eten ik maak soms graag een uitzondering voor zoet zoute popcorn of studentenhaver.

Dinsdag

08:00 En er staat een ijs late voor me klaar 

10:00 Tussendoor/ ontbijt perzik 🍑 

11:00 Brunch /lunch eggs Benedict 

Tussendoor : ik ben me van tussendoortjes vaak niet zo bewust het enige wat ik me nog kan herinneren is dat ik het kontje van het brood heb gegeten van het brood dat ik bij de bakker haalde.

18:30 uur: Neni Israëlisch veel groenten het pitabrood is een geheim recept en super lekker met alle dips humous etc 

Woensdag

08:00 mijn vaste prik koffie 

10:30 uur: croissant 

12:00 uur: voor lunch nori vellen gevuld met avocado sesamzaadjes met soya saus 

15:00 komkommer en stukjes kaas

18:00 zalm deze maak ik altijd in de oven klaar onder de grill met veel tomaten olijfolie wat zout en knoflook in de ovenschaal 

steamed aubergine eerst in de oven en dan nog even in de pan bakken in de olijfolie totdat het wat slap wordt. – ontvellen door de midden snijden feta en knoflook eroverheen gooien en olijfolie MMMMM wat verse tagliatelle erbij en smullen maar! 

Donderdag

08:00 Koffie , Gingershotje

10:00 banaan

12:00 lunch

Parel cous cous salade met gegrilde groenten 

Tussen door watermeloen feta pijnboonpitjes

18:00 Avondeten

  • Bloemkool pizza bodem 
  • Truffel tapanade 
  • Parma Ham 
  • Basilicum
  • Frisse Burrata Tomaten salade

Vrijdag

08:00 koffie 

10:30 boterham geroosterd met kaas 

12:00 uur gekookt eitje met geroosterd brood 

Op vrijdag mogen we borrelen dus vaak chips nootjes kaasjes stokbroodje en gin tonics 

Nu het weer kan Lekker veel plannen om op vrijdag buiten de deur te eten bij Bussia komen we graag 

Lobster tagliatelle bisque saus met een lekkere rode wijn heb ik besteld!

Favo wijntjes 

  • Chardonay bernardus 
  • Bussia barolo / pinot noir bernardus 

Gin monkey & nolet 

  • kleine side note … er zijn ook genoeg weken dat ik op dagen bijvoorbeeld pannenkoeken met de kids mee eet maar het leek me minder inspirerend zo een week op te schrijven. 

Maar nog een kidsfavoriet hieronder:

Quesadillas

  • kip 
  • Mais
  • Paprika
  • Kaas
  • Wraps

Dit was mijn eetdagboekje! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren!

Liefs, Annelijn