Natalie vraagt, ik draai, of eigenlijk, ik graai! Jullie treffen me in de slechtste week van de maand, die week voor – je weet wel -. Goed! Voor de mensen die mij niet kennen, laat ik mezelf even voorstellen, is wel zo netjes. Ik ben Faye, moeder van 3 meiden, al een eeuwigheid met dezelfde vent en ik ben ergens gestopt met tellen hoe oud ik ben. Ik kan je niet vertellen waar ik nou echt van houd of wat mijn hobby’s zijn, want ik houd van alles. Dat is het hem nou juist. Wat betreft eten, is nu al zo’n ruim 2 jaar – pas eten vanaf 12:00 uur – een rode draad in mijn leven, tenzij, zoals deze week, draad, daad (niet rode draad maar rode daad snap je hem) wordt. Dan eet ik precies alles wat en wanneer ik wil. Al met al, een niet heel voorbeeldig beeld van mijn wekelijkse kost. Maar wel realistisch.

Maandag

11:00 We starten de dag. Ik ben niet vooruit te branden, komt wellicht doordat ik ab-so-luut geen ochtend persoon ben. Gelukkig doen vandaag de kids lekker met me mee. Ik eet een overgebleven gebakken banaan en daarbij drink ik water en een glaasje mango/sinaasappelsap. Mijn vitamines gooi ik er achteraan. – C,D,Zink en Haargums.

15:00 Deel ik samen met Maez een Soato soep met een glas water.

18:00 Een recept van Lynn (die onlangs ook eens haar eetdagboek deelde), Orzo met verse pesto en kipgehaktballetjes.

20:00 Daar is ie dan, de vreetkick. Ik eet een stuk of 6 bastonje koeken en 2 sneetjes brood. 1 met kaas en 1 met pindakaas. Daarna fantaseer ik over toastjes met brie, maar daar blijft het bij.

Dinsdag

09:30 Wat een kaknacht, ik voel me precies net zoals gisteren maar ik begin hem alleen ietsjes vroeger. Kan ik er zo lang van genieten enzo (not).

10:00 Giet ik er een zwarte filterkoffie in, een glas water en mijn vitamines. 

11:00 Trek ik gezonde fitgirl uit de kast en maak ik voor mezelf 2 maiswafels en 2 crackers met kaas en 2 eieren. Glas water on the side.

12:30 Een breaker aardbei en een dropje 

14:15 Bakje Kellogs K met melk en een Earl Grey thee met honing 

18:00 Pesto salade met gedroogde tomaten, een schep nasi, te veel kroepoek en augurken en 4 kipsate. 

20:00 Je zou denken meid, heb je nou nog niet genoeg? Nou nog even 2 bastogne koeken om het af te leren.  

Woensdag

09:00 op de helft van de week en ik voel me fris en energiek! Ik begin hem met een zwarte filterkoffie en een glas water.

11:45 4 maiswafels, een omelet van 3 eieren met een glas water en de welbekende vitamines.

15:30 Een spontaan bezoekje aan Amsterdam waar ik een goede zwarte filterkoffie niet kan weerstaan, evenals de lekkerste koekjes van Van Stapele. 

18:30 Wrap met kippendij shoarma, Mexicaanse bonen mix en een salade met tomaat, kommerkommer, avocado, Parmezaanse kaas en een pestodressing. 

19:30 Nog een Van Stapele koekje om het af te leren!

 

Donderdag

We zijn de dag vroeg begonnen want, Antwerpen, here we come! 

08:30 Normaal eet ik nauwelijks zo vroeg maar aangezien de motor ook wat sneller moest draaien en die koeltas er verdomd aantrekkelijk uitzag nam ik 2 broodjes. 1 met smeerleverworst en 1 met kaas. Glas water en de vitamientjes slaan we ook nu niet over. 

09:15 Van huis uit meegenomen zwarte filterkoffie on the go! 

14:30 Eet ik gewoon een broodje op het terras, hoelang dat wel niet geleden is. Wat genieten. Het wordt een ciabatta met gerookte zalm en een theetje. 

18:30 Neem ik het ervan. Een carpaccio vooraf, een mixedgrill met 2 stukjes brood als hoofd en als toetje, tiramisu! Ik drink er 2 ice tea green bij. 

Vrijdag

11:30 Bolletje (ik eet normaliter nooit zoveel brood maar lekker is het wel) met smeerleverworst en een kommetje melk met Kellogs K., water en vitamines. 

16:30 Hier gaan we, er verdwijnen zomaar 2 appelbeignets in mijn mond met een koffie onder het mom van gezellig het weekend inluiden en de dag bespreken. 

19:00 Wederom maak ik een heerlijk recept van Lynn, pasta met ricotta en citroen en ik voeg er zelf nog een buratta salade aan toe met balsamico dressing.

21:30 Vrijdag is altijd een feestje want, weekend! En wat hoort daar bij? Jawel, een borrelplank. We moeten tenslotte zelf de slingers ophangen toch? Op het plankie ligt oa. Toastjes, brie, olijven en kruidenkaas. Daarnaast drinken we heel chique 2 glazen.. Dubbelfris!

Zaterdag

12:00 Start ik met een grote zwarte filterkoffie.

12:45 Ik zie een laatste appelbeignet liggen en in het kader van voedselverspilling schuif ik hem met gemak naar binnen. Met mijn water en vitamines on the side. 

16:00 Een banaan. Kan te gek ook. Even balansen. 

18:00 Bloemkoolpizza met mozzarella en seranoham. Daarna kalm aan gedaan en enkel nog 2 thee en een dubbelfris genomen. 

Zondag

12:30 Een sneetje met smeerleverworst en een glas sap met mijn vitamines. 

15:30 Borrelen bij vrienden en weer lekker aan de toastjes met brie en olijven.

18:00 Soato soep! 

20:30 Zoute trek en ik graai naar 5 dropknotsen om het weekend af te sluiten

 

Tijdens de trip naar Antwerpen is het mij ontschoten een fotootje te schieten en de 5 dropknotsen heb ik zelf maar even achterwege gelaten!