Hi!! 

Ik ben Rebecca, 38 jaar en ik woon in Amsterdam. Samen met Bo mijn lief en onze 3 kids. Ik heb vroeger heel veel diëten gedaan en vond mezelf altijd te dik. Maar hoeveel komkommers ik at, ik viel naar mijn smaak nooit genoeg af en was nooit slank genoeg. Tot ik Yuki kreeg en zag HOE MEGA DIK ik kon worden en dat toen ik weer ‘normaal’ was het best wel meeviel. Nu 3 kids verder heb ik nauwelijks meer tijd om me druk te maken over hoeveel vetjes ik waar dan wel niet heb en ben ik blij als ik na een drukke mama dag op de bank mag ploffen met een zak chips of reep chocola. Helemaal na de lockdown let ik nooit meer ergens op en vreet ik gewoon lekker waar ik zin in heb. Zo zonde om zo gefocust te zijn op eten en niet eten en alleen maar gezond eten. Daar word ik helemaal niet gelukkig van. Eten, lekker eten daar word ik gelukkig van en zolang ik niet rollend naar huis moet worden gebracht vind ik het wel best zo. 

Wat ik wel sinds een tijdje probeer is het wat later beginnen met eten. Mijn dagen beginnen vaak om 0600 en als je dan al begint met eten en je neemt om 2200 nog een kopje thee met twintig paaseitjes ja dan eet je wel echt veel en lang. In het begin vond ik dit heel lastig maar eigenlijk vind ik echt uitgebreid een maaltijd eten veel lekkerder dus daar leef ik dan gedurende de dag ook naartoe.

Maandag

06:00 word ik wakker en Xan is de eerste die om 06:30 wakker wordt. We gaan samen naar beneden en als iedereen om 07:30 beneden is begin ik met mijn eerste xxl cocos haver latte. Nadat alle broodjes zijn gesmeerd en lunchtrommels zijn ingepakt en gedaan neem ik nog zo’n xxl latte en dan begint de schoolrun. 

Als iedereen op school zit drinken Bo en ik nog een koffietje (hij) en ik een Matcha Latte om 09:30 bij de Bagels en Beans. Dan ga ik naar huis, alle bende opruimen en naar Barre Booty yoga. 

Na yoga snel boodschappen doen en dan om 13:00 lunch ik met 2 broodjes met 3 gebakken eieren met kaas en avocado. Ik drink thee en 2 glazen ‘mango melk’ (dat oranje pak van Oatly zooo lekker) en rond 15:00 snack ik 2 plakken Osawacake en wat chippies. 

Om 17:00 eet ik een banaan en dan ga ik de kids halen. Die eten wat gezonds en Bo en ik bestellen Neni Israelian streetfood. Sabich (gefrituurde aubergine met humus en munt en koriander en ei) en pita’s met dipjes en rijst en gefrituurde kip. 

Als toetje eet ik 3 zakjes kindermix en een handje drop en een blikje cola zero.

 

Dinsdag

Ik begin de dag weer met 2 xxl cocos haver latte (echt een mega koffie uit zo’n gin tonic longdrinkglas) en haal een Matcha nadat ik Yuki heb weggebracht. Ik doe een lesje Yin yoga en ga dan thuis werken. 

Om 13:00 eet ik met de kids broodjes pindakaas en worst. 

Om 16:00 eet ik een heel pak Jules de Strooper koeken. 

‘S avonds eten we noodles met groente en kip en ik vreet als de kids tukken (duh!!) een zak witte chocolade pepernoten leeg.

 

Woensdag

3 xxl koffie want de tweede was half koud geworden en dat vind ik zo’n zuur begin van de dag. We brengen met z’n alle Yuki naar school en dan ga ik met de boys naar peutergym. 

Daarna halen we broodjes en bakken we eitjes. 

Als Yuki thuiskomt eet ik wat broodjes pindakaas mee en ik maak tomatensoep als avondeten maar eet stiekem tussendoor 3 mini roze koeken. 

‘S avonds na de soep nog een beetje trek en ik eet 2 beschuitjes met kaas.

 

Donderdag

2 xxl cocos haver latte en een matcha on the go. 

 

Ik doe Core Power yoga en bak daarna eieren met kaas en avocado.

 

Ik eet een zak goals leeg (lekkerste chips ooit, altijd alleen in Spanje te koop maar sinds een tijdje ook in NL nu) en ’s avonds eten we als de kids in bed liggen sushi en snoepen we chocola. 

Vrijdag

  2 xxl cocos haver latte en ik heb allemaal afspraken buiten de deur dus race de hele dag van hot naar her. 

  Ik eet pas om 15:00 een tosti en heb daarna nog zo’n trek dat ik thuis om 16:00 nog 2 krentenbollen eet en wat snoep. 

  Kids halen en we eten pasta bolo met z’n alle. Als ze in bed liggen maken we een kaasplank met allemaal lekkere dingen en drink ik net een wijntje teveel 😉 

  Zaterdag

  Lekker beetje rustig opstaan en drink mijn koffie zoals altijd. 

   

  Yuki moet om 12:00 na Kung Fu en eet pas als zij terugkomt met de rest. We hebben lekkere croissantjes en broodjes bij de bakker gehaald. 

   

  Als Xan tukt hebben wij bioscoop middag met popcorn en fruit (ik eet alleen popcorn hahaha) en daarna komen vrienden borrelen en eten we borrelhappen en soep. 

   

  Als iedereen erin ligt hebben we nog een beetje trek en bestellen Mcdonald’s. Ik neem een Big Mac menu as always en snoep stiekem nog wat Kindermix maar dat durf ik eigenlijk niet toe te geven.

  Zondag

   2 xxl cocos haver latte en we gaan Apenkooien. 

   Daarna lunchen we om 13:00 met z’n alle met eitjes, broodjes en croissants. 

   Na Yuki haar zwemles snack ik stiekem wat chippies en laten we de kids lekker vroeg eten. 

   De oppas komt en wij gaan lekker uit eten. Oesters, steak tartare, rode wijn, witte wijn, frietjes, vlees vis we eten het allemaal. Love it!